Release notes 6.2.0

Wat is er nieuw in de laatste update van de software van Climatools? Je leest het in de release notes!

De release van juni is live! Op basis van jullie feedback hebben we flink wat veranderingen en verbeteringen doorgevoerd aan de werkbon, werkbon PDF en de planning. Om beter aan te sluiten bij de bewoordingen in de BRL100 hebben we een verandering in Type en soort installatie doorgevoerd. En verder kleine aanpassingen gemaakt in de Installaties en CRM op basis van feedback en support aanvragen. De belangrijkste aanpassingen sommen we hieronder op:

 

Werkbon verbeteringen

 •  Concept Werkbon. Je kan nu via de Acties knop in de werkbon een concept van de werkbon downloaden. Handig om te zien of er iets ontbreekt, bijvoorbeeld in je werkzaamheden, voordat je de werkbon afrondt.
 • Werkbon lay-out verbeterd zodat de werkzaamheden ook in volledig scherm uitgevoerd kunnen worden. De werbon uitvoering in nu beter scrollable en neemt veel meer schermruimte op zo dat je beter je werkzamheden kan invullen en uitvoeren.
 • Objecten nu ook te selecteren doormiddel van een autoselect. 
 • Installatie locatie toegevoegd aan werkbon. De installatie locatie is nu te zien in de Installaties en Werkzaamheden koppen van de werkbon. Zo weet je gelijk de locatie van de installaties op je werkbon zonder de installatie kopje te moeten uitklappen.
 • Downloaden van meerdere werkbonnen. Je kan nu meerdere werkbonnen tegelijk downloaden in de werkbonnen overzicht. Selecteer meerdere werkbonnen en kies dan ‘Download’ van de Acties knop. De werkbonnen worden dan in één zipfile gedownload.
 • Tablet view. Er is nu wat meer ruimte in de werkbon werkzamheden invoervelden als je met een kleinere scherm of tablet werkt.
 • Snelheidsoptimalisaties – vooral werkbonnen met meerdere installaties laden nu bijna onmiddellijk. Je hoeft dus niet meer lang te wachten voordat een werkbon met meerdere installaties volledig laad. 

Werkbon PDF verbeteringen 

 • Werkbon PDF bestandnaam aangepast. De bestandnaam van de PDF werkbon is nu: Klantnaam – Installatienaam – werkbonnummer.pdf. Zo is het makkelijker om te weten wat de gedownloade werkbon bevat.
 • Werkbon PDF formaat verbeteringen. Om meer duurzaam te zijn hebben wij de werkbon aangepast zo dat circuit titels in de kopje van de werkzaamheden komt te staan. Dit scheelt vaak een hele pagina in de werkbon! 
 • Lekkage tekst van reparatie werkbonnen wordt in PDF weergegeven. Als een reparatie werkbon wordt afgerond, heb je de mogelijkheid om aan te geven of de klant geïnformeerd is over een hercontrole na een reparatie lekkage. Deze informatie komt nu ook netjes terug op de PDF van de werkbon.

Soort/Type installatie

 • Om de terminologie van onze software gelijk te trekken met de BRL 100 richtlijnen hebben we “Type installatie” gewijzigd naar “Soort installatie” en “Categorie” naar “Type installatie”. 

Planning

 • Planning verbeteringen – maken van een werkbon via de planning (ook al is er geen installatie aan toegevoegd) komt nu in de planning te staan
 • Items over meerdere dagen en adhoc items komen goed in de planning te staan
 • Aanmaken van een werkbon via de planning is ook verbeterd. Nu hoef je bijvoorbeeld de datum en tijd zowel als de omschrijving niet twee keer in te voeren!

Mutaties – Bijvulling op basis van kijkglas

 • In stap 4 van een mutatie hebben wij de checkbox voor ‘bijvulling’ naar ‘Vulling op basis van kijkglas’ verandert om beter aan te geven dat deze checkbox voor kijkglas vullingen is bedoeld.
 • Vulling op basis van kijkglas. Er zijn een paar aanpassingen gemaakt in het mutatie proces wanneer de ‘bijvulling op basis van kijkglas’ checkbox is geselecteerd. De juiste hoeveelheden (bijvullingen en emissie) worden nu in de installatie en cilinder geschiedenis getoond.

Overige

 • Relaties kunnen nu ook de werkbonnen downloaden per installatie in het klantenportaal. Hiervoor kan je op de werkbon in de installatie geschiedenis klikken en dan wordt de werkbon gedownload. 
 • Mocht je meerder objecten aan een installatie gekoppeld hebben, dan is het nu ook mogelijk door deze lijst te scrollen in de objectenlijst van de installatie.
 • Soort Installatie in Installatie gegevens is nu gealfabetiseerd met Overig als laatste optie.
 • In het CRM overzicht zie je nu ook straatnaam en woonplaats van al de contacten.
 • Monteurs worden weergegeven in het overzicht van uitgegeven cilinders.

Blijf op de hoogte

Misschien heb je al gemerkt dat Climatools ook notificaties heeft. In de Notificaties (rechtsboven) houden wij je op de hoogte van nieuwe features, onderhoudsmomenten, en alles wat er voor jou toe doet.

 

Vooruitzicht

Bij Climatools blijven wij onze software ontwikkelen. Zo werken wij aan verbeteringen in het invullen en uitvoeren van werkbonnen, ondersteuning van de STEK schema’s, verbeteringen binnen de planning module, een CRM integratie met Exact Online, en andere handigheden op basis van de feedback van onze gebruikers. Mocht je feedback of goede ideeën hebben? Wij horen het graag. Stuur ons een bericht via de Support knop in Climatools! 

 

Support

Heb je een vraag of hulp nodig? Gebruik dan de Support widget binnen Climatools of stuur een mail naar support@climatools.nl. Op deze manier komt je vraag meteen bij de juiste afdeling terecht en kunnen we zo spoedig mogelijk met jouw verzoek aan de slag. 

Ook hebben wij een serie ‘how-to’ videos gemaakt over de functionaliteiten van de Climatools software. Mocht je een opfrisser nodig hebben, dan kun je deze video’s op ons YouTube kanaal bekijken. Wil je een notificatie ontvangen voor alle nieuwe video’s die wij publiceren? Abonneer je dan op ons kanaal!

Climatools logo

Stationsplein 45 D1.126


3013 AK Rotterdam


Nederland

010-7620858


info@climatools.nl