Release notes 6.3.0

Wat is er nieuw in de laatste update van de software van Climatools? Je leest het in de release notes!

De release van juli is live! Deze maand hebben wij gewerkt aan een nieuwe STEK integratie, verdere werkbon verbeteringen, en toegang tot het logboek via het serienummer van een binnendeel. Verder hebben we op basis van jullie feedback enige verbeteringen toegevoegd aan de CRM en Gereedschaps-module. De belangrijkste aanpassingen sommen we hieronder op:

 

STEK integraties

 • STEK nummer. Je kan nu in jouw bedrijfsprofiel jouw STEK nummer toevoegen.
 • Installatie Gezondheid. Voor alle Climatools gebruikers met een Climatools Professional of Enterprise pakket is er nu een installatiegezondheidscheck ingebouwd in Climatools. Op basis van de hoeveelheid mutaties met reden ”lekkage” op een bepaalde installatie geven wij een installatiegezondheidsgraad af:
  • 1 of minder lekkages in de laatste 12 maanden – Laag risico (groen)
  • 2 lekkages in de laatste 12 maanden – Middel risico (geel)
  • 3 of meer lekkages in de laatste 12 maanden – Hoog risico (rood)
 • Deze gezondheidsgraad wordt weergegeven in de installatieoverzicht, installatiedetails, en in de werkbon.
 • STEK werkbon checklijst. Voor STEK leden die een Climatools Professional of Enterprise pakket hebben, is er nu een nieuwe STEK checklijst toegevoegd aan de werkbon. Op basis van de installatiegezondheid zijn enkele checklijst velden verplicht.
 • STEK logo op kenplaten, object labels en werkbon PDF. Voor STEK leden die een Climatools Professional of Enterprise pakket hebben komt de STEK logo te staan op kenplaten, object labels, rapportages, logboeken, en werkbonnen.

Werkbon verbeteringen 

 • Het is nu mogelijk om herhalende werkbonnen verder aan te passen via de “Aangepast” selectie in de “Herhalen” dropdown. Hier heb je veel meer standaard keuzes om de herhaling van de werkbon in te stellen. Ook kun je nu zelf een herhalingsperiode handmatig toevoegen.
 • Factureerbare/Niet-factureerbare tijd aangeven in werkbon. Het is nu ook mogelijk om in de werkbon aan te geven of gewerkte uren factureerbaar of niet-factureerbaar zijn. In een opkomende sprint zal dit ook weergegeven worden in de PDF-versie van de werkbon.

Logboek Toegang

 • Voor Climatools gebruikers met een Professional of Enterprise pakket is het nu mogelijk om klanten toegang tot het logboek te geven via het serienummer van een object (bijvoorbeeld een binnenunit). Via de QR-code op de kenplaat wordt een gebruiker verwezen naar het installatie login scherm waar een serienummer van een object dat is gekoppeld aan de installatie kan worden ingevoerd. Let op: vanwege privacy en veiligheidsredenen geeft het serienummer van het buitendeel geen toegang tot het logboek. 

Overige

 • CRM – duplicaten samenvoegen. Mocht je binnen de CRM-klanten hebben die er dubbel in staan die samengevoegd moeten worden, dan is dat nu mogelijk. Selecteer twee relaties of bedrijven en druk dan op de Acties knop, en vervolgens op  “Samenvoegen”. Je krijgt dan een scherm te zien waar je de gegevens die je wilt opslaan in het samengevoegde contact kan selecteren.

Blijf op de hoogte

Misschien heb je al gemerkt dat Climatools ook notificaties heeft. In de Notificaties (rechtsboven) houden wij je op de hoogte van nieuwe features, onderhoudsmomenten, en alles wat er voor jou toe doet.

 

Vooruitzicht

Bij Climatools blijven wij onze software ontwikkelen. Zo werken wij aan verbeteringen in het invullen en uitvoeren van werkbonnen, verder ondersteuning van de STEK schema’s, verbeteringen binnen de planning module, een CRM-integratie met Exact Online, en andere handigheden op basis van de feedback van onze gebruikers. Mocht je feedback of goede ideeën hebben? Wij horen het graag. Stuur ons een bericht via de Supportknop in Climatools! 

 

Support

Heb je een vraag of hulp nodig? Gebruik dan de Support widget binnen Climatools of stuur een mail naar support@climatools.nl. Op deze manier komt je vraag meteen bij de juiste afdeling terecht en kunnen we zo spoedig mogelijk met jouw verzoek aan de slag. Ook hebben wij een serie ‘how-to’ videos gemaakt over de functionaliteiten van de Climatools software. Mocht je een opfrisser nodig hebben, dan kun je deze video’s op ons YouTube kanaal bekijken. Wil je een notificatie ontvangen voor alle nieuwe video’s die wij publiceren? Abonneer je dan op ons kanaal!

Climatools logo

Stationsplein 45 D1.126


3013 AK Rotterdam


Nederland

010-7620858


info@climatools.nl