Release notes versie 4.0.0

Met het uitbrengen van versie 4.0.0 van Climatools starten we ook met het bijhouden van onze release notes. Er wordt achter de schermen continu gewerkt aan grote en kleine wijzigingen, verbeteringen en oplossingen die het dagelijks gebruik van Climatools makkelijker en beter maken. 


Wat is er nieuw in versie 4.0.0? 

In deze nieuwe versie zijn er talloze verbeteringen doorgevoerd en nieuwe modules gelanceerd. 


Nieuw:


Wat hebben we aangepast of verbeterd: 

  • Verbeteringen gereedschap en apparatuur

    • Toevoeging van Keuringsinterval

  • Verbeteringen planningsmodule

    • Kijken naar verlof en werkdagen van gebruikers en melding geven wanneer iemand niet beschikbaar is

  • Offline en mobiele versie

Opgeloste klant-issues

  • Wijzigen van bouwjaar bij installaties
  • Overgeven van werkbonnen aan andere monteur verliest installatie en check koppeling

Dashboard

Het dashboard van Climatools is gewijzigd. Afhankelijk van het pakket wat gebruikt wordt vind je hier meer informatie over jouw cilinders, jouw werkbonnen, jouw gereedschappen of jouw planning voor de komende dag, week of maand. Zo heb je een nog beter overzicht van jouw taken en werkzaamheden. 

De abonnementsgegevens zijn verplaatst naar het bedrijfsprofiel. 


Bedrijfsprofiel

Het bedrijfsprofiel is te vinden via het tandwieltje naast je naam. Wel moet je hier de rechten voor hebben welke via de gebruikersgroepen zijn in te stellen.

Pas nu zelf de gegevens van het bedrijf aan. Of vul Climatools aan met je certificaatnummer. Maak je gebruik van de werkbonnen dan kan je hier ook eenvoudig je werkbon nummering instellen. 


Checklijsten

Een nieuwe module waar we erg trots op zijn. Beschikbaar voor het enterprise pakket. Checklijsten. Deze module breidt de werkbonnen uit met checklijsten op basis van type werkzaamheden en/of het merk/type van de installatie. De komende periode worden deze standaard checklijsten aangevuld. Maar we zijn nog niet klaar. De checklijsten module biedt ook jouw de mogelijkheid om je eigen checklijsten te creëren. Zodat deze nog beter aansluiten bij jouw werkzaamheden


Overige

Factuur gewicht bij Cilinders

Bij een van onze regelmatige audits van Climatools kwam nog een opmerking naar voren. Het zou handig zijn om in de jaarlijkse balans ook de factuur gewichten van de inkoop terug te zien. Deze kan je vanaf nu dan ook toevoegen bij het inboeken van de cilinders. Eventuele afwijking in gewogen of factuur gewichten zijn nu snel inzichtelijk. 


Mutatiedatum invoer bij koudemiddel mutaties

Sommige van onze gebruikers vullen hun koudemiddel mutaties op een ander moment dat deze daadwerkelijk uitgevoerd worden. Hierbij is de mutatiedatum altijd het moment van invoeren. Vanaf nu is het mogelijk om deze datum zelf aan te passen. Dit zorgt voor nog betere rapportage. 


Werkdagen, tijden en verlof regelen voor alle gebruikers

Maak je gebruik van de planmodule van Climatools. Dan was het tot nu mogelijk om werkbonnen of losse items te plannen op momenten dat je collega’s niet werken. Dit is vanaf heden verleden tijd. Via de gebruikerskaart of het gebruikersprofiel is het mogelijk om aan te geven op welke dagen en tijden er gewerkt wordt. Ook kan het verlof aangegeven worden. Zo kan je nooit meer ingepland worden op moment dat je er niet bent.


Meerdere objecten per installatie op de werkbon. 

Enkele versies terug introduceerden wij de objecten. Deze objecten zijn toe te voegen aan een installatie. Op dit moment gaan wij bij de installaties altijd uit van het buitendeel. Met de objecten kan je hier ook de binnendelen, controllers of andere componenten aan toevoegen. Vanaf versie 4 is het ook mogelijk om op de werkbon. Per buitendeel meerdere objecten aan te geven. Wel zo handig en overzichtelijk.


Support

Heb je een vraag of hulp nodig? Mail dan naar support@climatools.nl of stel je vraag via de chatfunctie op onze website. Op deze manier komt je vraag meteen bij de juiste afdeling terecht en kunnen we zo spoedig mogelijk met jouw verzoek aan de slag.

Climatools logo

Stationsplein 45 D1.126
3013 AK Rotterdam
Nederland

010-7620858
info@climatools.nl