De software van Climatools is bedacht door een klimaatinstallateur. En dat merk je meteen. Zo ontstaat de functionaliteiten van onze software direct vanuit  input vanuit de branche. Zo ook de offline modus, de nieuwste handige feature van Climatools, die binnenkort wordt uitgerold.

Geen bereik, toch doorwerken

Je maakt het vast wel eens mee; je staat op een dak. Of werkt ergens achteraf of in de kelder van een gebouw. Plekken waar je niet altijd bereik hebt. Gelukkig kun je met de nieuwe offline modus van Climatools wel gewoon doorgaan. Het updaten van je werkbon of het uitvoeren van mutaties, in de offline modus kun gewoon door… Climatools slaat al je data offline op en synchroniseert deze geheel automatisch zodra je weer online bent. 

Een verhaal uit de praktijk:
Stijn werkt aan de klimaatinstallatie van een klant. Er is een lek geconstateerd en de werkvoorbereider heeft een werkbon voor hem uitgeschreven. Hij pakt zijn mobiel terwijl hij bij de installatie staat. Die bevindt zich in de kelder onder een groot kantoorpand. 
Stijn merkt dat hij geen bereik heeft op zijn mobiel. De software van Climatools laat het bekende rode waarschuwingssignaal zien en gaat automatisch over in de offline modus. Stijn opent de werkbon en weegt onderwijl zijn fles. De mutatie die hij uitvoert verwerkt hij direct in de software. 
Hij ruimt op en bij het betreden van het trappenhuis belt zijn collega. Die is al op de hoogte van de uitgevoerde werkzaamheden. De ingevoerde gegevens zijn immers als automatisch gesynchroniseerd zodra de mobiel van Stijn weer bereik had. Dat noemen wij nog eens handig en slim!

Systeemvereisten

De offline modus van Climatools werkt op mobiel, tablet en laptop. Zelfs wanneer de internetverbinding naar je desktop computer verbroken wordt, kun je verder met je werk. De offline modus werkt op alle nieuwe versies van safari, internet explorer firefox en chrome. Mocht je twijfelen of jouw systeem of browserversie geschikt is voor de offline modus? Stuur dan een mail met je vraag naar service@climatools.nl

De voordelen van de offline modus:

  • doorwerken wanneer je geen bereik hebt
  • het werk makkelijk: de offline modus verschijnt automatisch wanneer je bereik wegvalt
  • geen werk meer achteraf: je gegevens worden gesynchroniseerd zodra er weer bereik is
  • werkt zowel op mobiel als desktop

Hoe werkt de offline modus?

In onderstaand filmpje laat ik je zien hoe de offline modus werkt.

Zelf proberen?

Climatools is dé meest gebruiksvriendelijke online software voor jouw f-gassenregistratie en -balans. Met Climatools is je koudemiddelregistratie altijd up-to-date, overal bereikbaar en veilig in de cloud. Vanzelfsprekend voldoet Climatools aan de BRL 100 versie 2.0. B

Ontdek alle voordelen van Climatools en boek een gratis en vrijblijvende online demo. De demo duurt 30 minuten en boek je online, wanneer het jou uitkomt.

Gratis proberen?

Probeer onze software eenvoudig uit met het Lite pakket. Alle functionaliteiten van het CRM en de koudemiddelenadministratie onbeperkt gratis te gebruiken voor één gebruiker en met een max van 10 installaties.

Support

Heb je een vraag of hulp nodig? Mail dan naar support@climatools.nl of stel je vraag via de chatfunctie op onze website. Op deze manier komt je vraag meteen bij de juiste afdeling terecht en kunnen we zo spoedig mogelijk met jouw verzoek aan de slag.