In onze whitepaper over de BRL versie 2.0 gingen we al in op logboeken. In deze blog duiken we er dieper op in. Het logboek is een verplicht onderdeel van je installatie. Sinds de BRL versie 2.0 staat voorgeschreven dat je naast het het gewicht (in kg) van f-gassen in je installatie ook het CO2-equivalent (indien groter dan 5 ton CO2) dient op te nemen in het logboek. 

Handige weetjes over het logboek:

  • het is verplicht bij installaties met meer dan 5 ton CO2 uitstoot
  • je logboeken kennen een bewaarplicht van vijf jaar
  • het (digitaal) logboek is onderdeel van de installatie
  • het logboek dient te aller tijde ingezien te kunnen worden tbv een milieu inspectie

Een groot pluspunt van het digitaliseren van je logboeken is uiteraard dat ze altijd en overal inzichtelijk zijn. Waar voor de één het bijhouden van een excel sheet in de cloud voldoet, zal de ander vragen om wat uitgebreidere mogelijkheden. Het voordeel van de software van Climatools is niet alleen dat iedere activiteit op je installatie automatisch wordt gelogd, maar ook dat je je logboek door middel van klanttoegang online kunt delen met je klant. Zo heeft deze overal en altijd inzicht in al zijn of haar installaties

Bekijk de video

Weten hoe het werkt? In onderstaand filmpje lopen we er met je doorheen. 

Eerst zien dan geloven?

Wij kunnen wel zeggen dat onze klanten razend enthousiast zijn en tijd en geld besparen met onze software. Maar kunnen ons best voorstellen dat je eerst met eigen ogen wil zien wat Climatools voor jou kan betekenen. Ontdek alle voordelen van Climatools in een  gratis en vrijblijvende online demo. De demo duurt 30 minuten en boek je handig online voor een tijdstip dat jou schikt.