Met versie 4.4.0 zijn we alweer toegekomen aan de 1 na laatste release van 2020. En al kijken we al uit naar de laatste release (welke nog een aantal mooie features in petto heeft) heeft ook deze versie weer een aantal nieuwe toevoegingen, verbeteringen en bug fixes. We hebben ze hieronder op een rij gezet:

Wat is er nieuw in versie 4.4.0? 

In deze nieuwe versie zijn er talloze verbeteringen doorgevoerd en nieuwe modules gelanceerd. 

Nieuw:

  • Uitgifte module: Het is nu ook mogelijk om in de uitgifte module te zoeken op cilindernummer. 
  • Profiel en gebruikers: Voeg je skills toe. Ben je in het bezit van VCA of groot rijbewijs. Voeg de toe aan je profiel ter voorbereiding op het gebruik in de planning of werkbonnen.
  • Installaties: Voer de datum op van de laatste lektest en onderhoud aan de installatie. Ook dit ter voorbereiding op het gebruik in de planning en werkbonnen.
  • Rapportage. In de vorige release van Climatools maakten we het mogelijk om ook het factuur gewicht van de cilinders op te geven bij het inboeken hiervan. In deze release is dit ook opgenomen in de koudemiddel rapportage. 
  • Offline modus. De offline modus heeft al meerdere installateurs geholpen ook de mutaties uit te voeren terwijl er geen internet verbinding was. Wel merkte we dat het ‘offline’ laden van Climatools niet altijd even snel ging. We hebben hier een verbetering in aangebracht die het laden meer naar de achtergrond verplaatst zodat je hier als gebruiker minder van merkt. Ook is altijd zichtbaar of je up to date bent voor het geval van internet verlies. 
  • Climatools updater: Wij brengen met regelmaat verbeteringen aan aan onze software. Omdat Climatools een webapplicatie is wil het nog wel eens voorkomen dat deze zich nestelt in de tijdelijke internetbestanden. Met de Climatools updater is dit verleden tijd. De updater controleert welke versie er opgeslagen in je lokale bestanden en als er een nieuwe versie beschikbaar is zal deze je vragen te updaten. 

Opgeloste klant-issues

  • Toevoegen van jaren aan installaties wilde nog wel eens een fout geven en daardoor niet goed opslaan. In deze versie is dit verholpen
  • De werkbonnen staan standaard aflopen in het overzicht
  • Op de mobiele versie werden retour cilinders bij de mutaties niet gevonden. Dit is opgelost.

Support

Heb je een vraag of hulp nodig? Mail dan naar support@climatools.nl of stel je vraag via de chatfunctie op onze website. Op deze manier komt je vraag meteen bij de juiste afdeling terecht en kunnen we zo spoedig mogelijk met jouw verzoek aan de slag.