Wat is er nieuw in versie 6.0.0?

De eerste release in 2022. En wat voor eentje! In deze release zijn er toevoegingen gemaakt aan de installaties. Is de werkbon uitgebreid op de schop gegaan en is er aan de achterkant veel gedaan om ook de komende jaren een robuuste oplossing te kunnen bieden. De belangrijkste aanpassingen sommen we hieronder op:

 

Nieuwe motor

De gehele motor van Climatools is opnieuw opgebouwd. Waarom kan je je afvragen? Het werkte toch prima? Dat klopt. Maar om in de toekomst de veiligheid van de data, en de mogelijkheden tot uitbreiding te kunnen blijven garanderen hebben we deze stap gezet. Tevens hebben veel gebruikers de wens geuit om Climatools te integreren met bijvoorbeeld een boekhoudsysteem. Deze ombouw zorgt ervoor dat deze integraties in de toekomst soepel kunnen draaien en sneller geïntegreerd kunnen worden.   

Rollen en rechten

De afgelopen jaren hebben we meerdere vragen ontvangen over het gebruik van de gebruikersgroepen in combinatie met de rollen. In deze release zijn de rollen volledig komen te vervallen. Hiervoor in de plaats is een vaste gebruikersgroep voor monteurs en administrators gekomen.

Hiermee is nog beter mogelijk om de rechten binnen de verschillende groepen te regelen.

 

Uitgebreide installatie registratie

Met een groeiend aantal gebruikers krijgen we ook een groeiend aantal verzoeken voor toevoegingen aan de installatie registraties binnen Climatools. Nog steeds zijn alleen de velden verplicht welke noodzakelijk zijn voor de BRL100 maar voor een beter beheer van de installaties zijn de volgende velden toegevoegd: 

 

 1. Machinenummer
 2. PED categorie
 3. Max werkdruk HD- Zijde
 4. Max werkdruk LD- Zijde
 5. Laatste onderhoud uitgevoerd op datum
 6. Lektest cyclus
 7. Onderhoudscyclus
 8. Per circuit het type compressor
 9. Per circuit het aantal compressoren
 10. EER (koelen)
 11. COP (verwarmen)
 12. Opgenomen vermogen koelen
 13. Opgenomen vermogen verwarmen
 14. Aansluitspanning

Bij de objecten:

 1. Model
 2. Locatie
 3. Binnendeel ja/nee

Ook is het bij de installaties mogelijk om aan te geven of deze nog actief zijn ja of nee.

 

Werkbonnen

De werkbonnen hebben naast een een flinke cosmetische- ook een flink functionele aanpassing ondergaan. Door middel van de handige widget is het aanmaken van een werkbon sneller en eenvoudiger uit te voeren. De werkbon kan gekoppeld worden aan een contactpersoon en vanuit de widget direct aan de planning worden toegevoegd. En als klap op de vuurpijl. Vanuit de widget is het mogelijk om direct de volgende werkbon klaar te zetten. 

Dan voor het gebruik van de werkbon. Er zijn nieuwe statussen toegevoegd. Allemaal aan te passen vanuit het ‘actie menu’. Zo kan je de werkbon tijdelijke blokkeren om later weer op te pakken. Ook kun je aangeven of de werkbon geannuleerd moet worden. Binnen de werkbon is meer informatie zichtbaar van de gekoppelde installaties en zijn de installatie controles uitgebreid op basis van het type installatie en de reden van de werkzaamheden.

Het vanaf nu ook mogelijk om de meetwaardes per installatie circuit aan te geven. Of andere checklisten op te roepen. De komende periode zullen deze checklisten worden aangevuld met diverse werkzaamheden. 

De materialen kunnen worden opgeslagen zodat deze de volgende keer eenvoudig toe te voegen zijn. Dit is een voorbereiding op de uitgebreidere materiaal module welke in een volgende release uitgerold gaat worden.

Het afronden en verzenden van werkbonnen is ook in een handige widget gezet. Hierbij kan aangegeven worden of een hercontrole in geval van lekkage heeft plaatsgevonden of dit nog staat te gebeuren. Het verzenden is alleen mogelijk als hier ook de rechten voor worden uitgegeven. Zo kan ervoor gezorgd worden dat afgeronde werkbonnen eerst gecontroleerd worden voordat deze naar klant verzonden worden. 

Support

Heb je een vraag of hulp nodig? Mail dan naar support@climatools.nl of stel je vraag via de chatfunctie op onze website. Op deze manier komt je vraag meteen bij de juiste afdeling terecht en kunnen we zo spoedig mogelijk met jouw verzoek aan de slag.