In 5 stappen je BRL 100 op zak met de Climatools checklist!

De Climatools BRL 100 checklist

✓ BRL 200

Voordat je je als onderneming verdiept in het behalen van je BRL 100, is het belangrijk dat je ten minste 1 persoon op de loonlijst hebt staan met een BRL 200 (je STEK) persoonscertificering op zak.

✓ De juiste gereedschappen

Heb je de juiste gereedschappen om aan de slag te gaan? En hoe staat het met de kalibratie en ijking van je materiaal?

Met kalibratie/ijking rapport:

  • manometer
  • lekzoeker
  • thermometer
  • weegschaal
  • vacuümmeter

Zonder kalibratie:

  • afzuigpomp
  • F-gassencilinder en retourcilinder
  • stikstofcilinder met reduceerventiel en manometer
  • directe lekdetectiemiddel
✓ BRL 100 handboek

In het BRL 100 handboek staan alle processen en procedures ter naleving van de BRL 100 beschreven. Bijvoorbeeld voor inbedrijfstelling, drukbeproeving, vacuümeren en kwaliteitsmanagement, waaronder: klachtafhandeling, voorzorgsmaatregelen en kwaliteitsprocedures. Het handboek van Climatools heeft al vele gebruikers door hun audit geholpen bij alle controlerende instanties.

Gebruikers van Climatools krijgen ons handboek gratis en zijn zo altijd up-to-date. Tevens voldoet ons handboek aan de kwaliteitsrichtlijnen gesteld door STEK.

✓ Climatools F-gassenadministratie software

Met Climatools werk je altijd volgens de regelgeving en heb je altijd en overal inzicht in je klant- en bedrijfsrelaties, je installaties, koudemiddelen, gereedschappen en je digitale werkbonnen. Ook de STEK-bedrijfscertificering wordt ondersteund!

✓ Vraag een offerte aan

Alle info op zak? Vraag dan een offerte aan of maak een afspraak met een relevante Controlerende Instantie. Niet zeker waar je moet zijn? Climatools helpt je aan de juiste contactpersonen.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op info@climatools.nl of bel ons op +31 10 762 08 58

Hoe weet je of Climatools bij jou past? Juist, gewoon door te proberen. En daar doen wij niet moeilijk over!  Probeer geheel vrijblijvend uit.

Neem je voorsprong!

Innovatief blijven ondernemen, handige tips & tricks en op de hoogte blijven van de wetgeving? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en je mist niets!

De nieuwe BRL100 in 7 punten

De nieuwe BRL100 in 7 punten

Wat betekent de nieuwe BRL100 voor jou als koude- of klimaatinstallateur? Vanaf 1 april 2020 treedt een nieuwe BRL100 in werking. Dit is versie 2.0 en  vervangt versie 1.2, die vanaf 1 mei 2017...

Lees meer