Onze diensten

Behaal je BRL 100 & STEK bedrijfs-certificering

De BRL 100 en STEK-bedrijfscertificering zijn onmisbaar voor het waarborgen van hoge kwaliteitsstandaarden binnen je bedrijf. De BRL 100 is een verplichte certificering gebaseerd op de beoordelingsrichtlijnen voor het veilig gebruik van F-gassen door ondernemingen. Climatools biedt twee gepersonaliseerde trajecten die je stap-voor-stap begeleiden in het behalen van je BRL 100, afhangend van de ondersteuning of begeleiding die jij nodig hebt.

Kies het traject dat bij jou past

Ondersteuningstraject

Kosteloos voor Climatools gebruikers

Intake, informatiepakket & checklijsten

Tijdens het intakegesprek maken we kennis met jou en je bedrijf en inventariseren we wat je nog nodig hebt om in aanmerking te komen voor de BRL 100. Daarnaast voorzien we je van een stappenplan voor het succesvol behalen van je BRL 100, welke we samenvatten in een handig informatiepakket.

Gepersonaliseerd handboek

 Het Climatools handboek bevat essentiële informatie omtrent BRL 100 en STEK kwaliteitscertificeringen, de omgang met tekortkomingen en een overzicht van alle relevante werkinstructies en procedures. Ons handboek wordt erkend door alle certificerende instanties en is altijd up-to-date met de laatste wet- en regelgevingen rond het gebruik van F-gassen.

BRL 100 aanvraag

Na ons intakegesprek regelen wij het aanvraagproces van de BRL 100 met de certificerende instantie naar jouw keuze. Zo zorgen we ervoor dat de offerte voor de BRL 100 audit wordt opgesteld en dat er met jou naar een geschikt moment voor de audit wordt gezocht.

Jouw certificering!

 Gefeliciteerd! Na het verkrijgen van een positieve beoordeling van de auditeur ontvang je je voorlopige BRL 100 certificaat.

Begeleidingstraject

Integratie van alle bedrijfsprocessen

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek maken we kennis met jou en je bedrijf en inventariseren we wat je nog nodig hebt om in aanmerking te komen voor de BRL 100. Zo weet je wat je te wachten staat binnen het begeleidingstraject en welke taken wij van je overnemen.

Gepersonaliseerd handboek

Het Climatools handboek bevat belangrijke informatie omtrent BRL 100 en STEK kwaliteitscertificeringen, de omgang met tekortkomingen en een overzicht van alle relevante werkinstructies en procedures. Ons handboek wordt erkend door alle certificerende instanties en is altijd up-to-date met de laatste wet- en regelgevingen rond het gebruik van F-gassen.

Één-op-één begeleiding

Wat veel mensen vergeten is dat na het behalen van de BRL 100 het échte werk pas begint. Het BRL 100 certificaat dat je ontvangt na de initiële audit is namelijk een voorlopig certificaat. Met de begeleiding van Climatools ben je daarom niet alleen zeker van het behalen van je BRL 100, maar ook het behoud ervan op lange termijn.

Een (optionele) vrijblijvende STEK-bedrijfscertificering

Naast de BRL 100 is een STEK-bedrijfscertificering onmisbaar voor de kwaliteitsstandaarden binnen je bedrijf. Met een officiële STEK-certificering weten je klanten dat jouw bedrijf de hoogste kwaliteit levert wat betreft duurzaamheid en veiligheid.

Persoonlijk advies & support

In ons begeleidingstraject ben je voorzien van persoonlijk advies en support met betrekking tot de eisen waar je gereedschappen aan moeten voldoen, jaarlijkse kalibraties en overige inkopen.

Training in BRL 100 en STEK-richtlijnen & koudemiddelenregistraties

 Naast ons persoonlijke advies en support zorgen we met behulp van ons handboek en één-op-één sessies met een BRL 100 expert voor de juiste kennis omtrent BRL 100 en STEK-richtlijnen én de registratie van koudemiddelen in de Climatools software. Zo word je een expert in jouw vakgebied en ben je altijd voorbereid op je volgende audit.

Professionele pre-audit van een erkende auditeur!

Om er zeker van te zijn dat je succesvol door je audit heen komt en zonder twijfel je BRL 100 behaalt, ontvang je binnen ons begeleidingstraject een professionele pre-audit van een erkende auditeur. Zo weet je zeker dat alles in orde is voor de beslissende audit.

BRL 100 aanvraag

Zodra je alle benodigde informatie op zak hebt en je bent op en top voorbereid voor je audit zorgen wij ervoor dat je BRL 100 certificering wordt aangevraagd.

Jouw certificering!

Gefeliciteerd! Nu je tot in de puntjes bent voorbereid behaal je met gemak je BRL 100 én je STEK-bedrijfscertificering. Zo ben je als bedrijf altijd voorzien van de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op info@climatools.nl of bel ons op +31 10 762 08 58

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op info@climatools.nl of bel ons op +31 10 762 08 58

Neem je voorsprong!

Innovatief blijven ondernemen, handige tips & tricks en op de hoogte blijven van de wetgeving? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en je mist niets!

De nieuwe BRL100 in 7 punten

De nieuwe BRL100 in 7 punten

Wat betekent de nieuwe BRL100 voor jou als koude- of klimaatinstallateur? Vanaf 1 april 2020 treedt een nieuwe BRL100 in werking. Dit is versie 2.0 en  vervangt versie 1.2, die vanaf 1 mei 2017...

Lees meer