Koudemiddelen

Altijd een overzicht van je voorraden

Met de module Koudemiddelen in de software van Climatools boek je eenvoudig koop- of huur cilinders in en ben je altijd op de hoogte van je huidige voorraden.

Cilinders

Een overzicht in je voorraden

Een centraal overzicht van je voorraad koudemiddelen is essentieel voor een soepele bedrijfsvoering. Welke monteur heeft welke cilinder in zijn bus? En hoeveel kg. r-32 heeft hij bij zich? Al deze elementen kun je eenvoudig managen met de koudemiddel module van Climatools. De benodigde gewichtscontrole zorgt ervoor dat de cilinder altijd met de juiste inhoud bij de monteur of terug in voorraad terechtkomt. Neem je een cilinder weer terug in cilinder opslag? In Climatools sleep je de cilinder eenvoudig naar de nieuwe locatie.  

Voorraden

Altijd up-to-date

De verplichte gewichtscontrole vergeet je niet meer, want Climatools stuurt je herinneringen op het juiste moment. Daarmee is je koudemiddelbalans altijd in orde. Bovendien weet je altijd of je voldoende en het juiste koudemiddel in huis hebt voor toekomstige projecten. En de papieren cilinderkaart? Die is met Climatools voorgoed verleden tijd. 

Mutaties

Sleepfunctie voor gebruiksgemak

Voor een kloppende koudemiddelbalans moeten alle koudemiddeltransacties bijgehouden worden. Met de mutatiemodule is dit een fluitje van een cent. Je sleept eenvoudig de betreffende cilinder op de installatie en geeft aan waarvoor de mutatie plaatsvindt. Of het nou een retrofit, nieuwbouw of andere reden heeft. De module neemt je stap voor stap mee in het vullen of leeghalen van een van de circuits van een installatie. Ook is het mogelijk om cilinders met andere cilinders te combineren en zo het koudemiddel van A naar B over te brengen. 

Ontdek de andere modules in de software

Bekijk onze veelgestelde vragen

Support

Een van de dingen die Climatools onderscheid van de rest is het feit dat we de administratieve rompslomp die komt kijken bij het behalen van een certificering van je overnemen. Zo heb je alle tijd om je te focussen op de voorbereiding op je audit en zorgen wij voor de rest.

 

Software algemeen

De software van Climatools hoef je niet apart te downloaden, en kun je gemakkelijk op elk moment gebruiken in je browser op een pc, laptop, tablet of zelfs je smartphone, zolang er maar een internetverbinding is. 

 

Het is mogelijk om koppelingen te maken naar bijvoorbeeld je boekhoudpakket, planningssoftware of ERP-systeem. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

 

Wil je vandaag nog aan de slag en is het een werkdag? Dan ben je zo aangesloten. Het enige wat jij hoeft te doen is het uitkiezen van het juiste pakket, en wij zorgen voor de rest. 

 

Privacygevoelige gegevens die zijn opgeslagen in Climatools zijn vanzelfsprekend veilig. Daarbij maken we gebruik van de meest geavanceerde beveiligingstechnieken en worden er dagelijks beveiligde back-ups gemaakt van jouw data. Climatools wordt gehost in Nederlandse datacentra voorzien van o.a. ISO 27001 voor beveiligingsmanagement en ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement.

 

Ja. Climatools is aan te passen naar jouw huisstijl. Voor bedrijven of organisaties die Climatools beschikbaar willen maken voor hun eigen klanten is er de mogelijkheid om het pakket volledig te personaliseren.

 

Omdat Climatools direct vanuit ‘de Cloud’ werkt is een implementatie niet nodig. Door de intuïtieve interface is Climatools makkelijk te gebruiken. Uiteraard helpen we je graag op weg via onze telefonische of online helpdesk. Ook is het mogelijk om trainingen te organiseren voor jou en je collega’s.

 

Dat kan zeker. Climatools is voor opleiders gratis te gebruiken in f-gassen en Gasketelwet opleidingen. Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

 

Contact

Stationsplein 45 D1.126

3013 AK Rotterdam

Nederland

010-7620858

info@climatools.nl

Climatools logo

Over ons