Veelgestelde vragen (en antwoorden natuurlijk)

Jouw vraag niet beantwoord? Geen zin om te zoeken? Neem direct contact met ons op:

 • Wat heb ik nodig om Climatools te gebruiken?

  Climatools gebruik je gewoon in je browser op een pc, laptop of tablet met internetverbinding.
 • Kan ik Climatools koppelen aan andere software?

  Ja. Met de API is het mogelijk om allerhande koppelingen te maken naar bijvoorbeeld je boekhoudpakket, planningssoftware of ERP-systeem.
 • Hoe snel kan ik met Climatools aan de slag?

  Wil je vandaag nog aan de slag en is het een werkdag? Dan ben je zo aangesloten.
 • Hoe veilig is het gebruik van Climatools?

  De bedrijfskritische gegevens die zijn opgeslagen in Climatools zijn vanzelfsprekend veilig. Daarbij maken we gebruik van de meest geavanceerde beveiligingstechnieken en worden er dagelijks backups gemaakt van jouw data.
 • Wat is CRM?

  CRM staat voor Customer Relationship Management. Binnen het CRM-systeem van Climatools beheer je eenvoudig je klanten en daarbij behorende gegevens.
 • Is het mogelijk Climatools in onze huisstijl te gebruiken?

  Ja. Climatools is aan te passen naar jouw huisstijl. Voor bedrijven of organisaties die Climatools beschikbaar willen maken voor hun eigen klanten is er de mogelijkheid voor white labeling van het pakket.
 • Kan ik een bestaande koudemiddelenadministratie in Climatools importeren?

  Ja. Je kunt alleen geen complete administratie importeren. Maar na het afsluiten van je bestaande koudemiddelenadministratie kunnen we je huidige voorraad koudemiddelen en cilinders zo overzetten in Climatools. Je kunt dan gelijk aan de slag.
 • Helpt Climatools ook bij het implementeren van de software?

  Nee, dat is niet nodig. Climatools werkt namelijk direct en vanuit ‘de cloud’. Door de intuïtieve interface is Climatools makkelijk te gebruiken. Vanzelfsprekend helpen we je graag op weg met onze telefonische of online helpdesk. Ook is het mogelijk om trainingen te organiseren voor jou en je collega’s.
 • Kan Climatools ook helpen met verkrijgen van het F-Gassenbedrijfscertificaat?

  Ja. Binnen Climatools werken specialisten op het gebied van koude-, klimaat- en installatietechniek. Zij kunnen je praktische ondersteuning geven bij het verkrijgen van certificeringen het opzetten en optimaliseren van processen en werkinstructies.
 • Kan ik Climatools gebruiken binnen mijn opleiding?

  Ja. Climatools is voor opleiders gratis te gebruiken binnen F-gassenopleidingen. Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen graag meer over de mogelijkheden.
 • Is Climatools geschikt voor de ZZP-er?

  Ja. Climatools is uitstekend geschikt voor de ZZP-er. Climatools past zich moeiteloos aan op jouw situatie en behoeften. Of je nu ZZP-er bent of met 40 collega’s werkt aan duizenden installaties. Met Climatools heb je geen omkijken naar een IT-infrastructuur, backups of dure licenties voor onderdelen die je toch niet gebruikt.
 • Wat kan ik in de toekomst van Climatools verwachten?

  De branche en de wet- en regelgeving zal zich blijven ontwikkelen. Climatools ook. Onze ambitie is de beste en meest gebruiksvriendelijke oplossing te bieden aan installateurs in de klimaat- en koudetechniek. Dat betekent dat we continu aan Climatools werken. Bekijk onder ‘Functies’ wat je op korte termijn van Climatools mag verwachten.