Release notes 6.1.0

Wat is er nieuw in de laatste update van de software van Climatools? Je leest het in de release notes!

De release van mei is live! In deze release hebben wij een support widget aangemaakt, een serie supportvideo’s gepubliceerd, de “opslaan” functionaliteit van werkzaamheden op de werkbon verbeterd, Duits toegevoegd als taal voor de Climatools omgeving, de Logboek PDF verbeterd, en verder kleine aanpassingen gemaakt op basis van feedback en support aanvragen. De belangrijkste aanpassingen sommen we hieronder op:

 

Support Widget en Video’s

  • Heb je vragen over de software? Dan kan je nu eenvoudig support aanvragen binnen de Climatools omgeving. Rechtsonder in de Climatools applicatie staat een support widget waarin je je vragen aan ons support-team kan stellen. Bij het gebruiken van deze widget hoef je dus niet meer te bellen of te mailen. De support aanvraag wordt automatisch naar ons team doorgestuurd. Het is ook mogelijk om screenshots te maken via de widget. Deze komen dan automatisch in de support aanvraag te staan.
  • Ook hebben wij een serie ‘how-to’ videos gemaakt over de Climatools functionaliteiten. Mocht je een opfrisser nodig hebben, dan kun je deze video’s op ons YouTube kanaal bekijken. Wil je een notificatie ontvangen voor alle nieuwe video’s die wij publiceren? Abonneer je dan op ons kanaal! 

 

Werkbon Opslaan Functionaliteit

  • Er is nu een “automatisch opslaan” functionaliteit ingebouwd in de digitale werkbon. Ook hebben wij herinneringen toegevoegd zo dat je jouw ingevulde informatie niet kwijtraakt als je van de werkbon module naar een andere module navigeert. Wanneer je tussen de verschillende secties van de werkbon navigeert, wordt je werk automatisch opgeslagen. Ook wanneer je naar een andere module (bijvoorbeeld Installaties) navigeert van de werkbon, geeft Climatools nu de mogelijkheid om je wijzigingen tussentijds op te slaan. Je kan nog steeds de optie “Oplsaan en later afronden” in de werkbon ‘Acties’ blijven gebruiken om je werk op te slaan.

 

Duits

  • De Climatools omgeving is nu beschikbaar in het Duits. In je profiel, onder Instellingen, kan je de taal van jouw Climatools omgeving beheren. De huidige beschikbare talen zijn: Nederlands, Duits, en Engels.

 

Logboek PDF

  • De .pdf-versie van het logboek is verbeterd. Er is nu een “Mutatie historie” kop waar alle mutaties die gemaakt zijn op de installaties staan weergegeven. Ook hebben wij een aantal kleine verbeteringen gemaakt omtrent de consistentie van het decimaalteken en het weergeven van data in de PDF van het online logboek.

 

Overige

  • Als je een werkbon wilt afronden en versturen komt het mailadres van de klant automatisch in het veld “Ontvanger” te staan. Als het om een bedrijf gaat wordt automatisch het mailadres van de contactpersoon ingevuld. Mocht er geen contactpersoon geregistreerd staan, dan wordt automatisch het mailadres van het bedrijf zelf ingevuld.
  • De zoekfilters in de werkbonnenmodule zijn uitgebreid met “Reden” en “Verantwoordelijke”. Op deze termen kan je nu ook zoeken en sorteren.
  • De optie om retourcilinders te vacumeren is toegevoegd. Je vind deze in het cilinderoverzicht onder de knop “Acties”. Je kan dus de resterende inhoud wegschrijven op emissie en de retourcilinder weer gebruiken voor een ander type koudemiddel.

 

Blijf op de hoogte

Misschien heb je al gemerkt dat Climatools ook notificaties heeft. In de Notificaties (rechtsboven) houden wij je op de hoogte van nieuwe features, onderhoudsmomenten, en alles wat er voor jou toe doet.

 

Vooruitzicht

Bij Climatools blijven wij de software ontwikkelen. Zo zijn wij van plan om verbeteringen te maken in het invullen en uitvoeren van werkbonnen, ondersteuning van de STEK schema’s, verbeteringen binnen de planning module, een CRM integratie met Exact Online, en andere handigheden in te bouwen op basis van de feedback van onze gebruikers.

 

Support

Heb je een vraag of hulp nodig? Gebruik dan de Support widget binnen Climatools of stuur een mail naar support@climatools.nl. Op deze manier komt je vraag meteen bij de juiste afdeling terecht en kunnen we zo spoedig mogelijk met jouw verzoek aan de slag.

Climatools logo

Stationsplein 45 D1.126


3013 AK Rotterdam


Nederland

010-7620858


info@climatools.nl