Over  Climatools

De meest gebruiksvriendelijke tool voor de branche

Climatools werd in 2017 opgericht door Bart en Jan-Paul. Met hun gezamenlijke kennis uit zowel de klimaat branche Jan-Paul als de software development en usability is een unieke tool ontstaan die uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid.

Voor de installateur, door de installateur

Jan-Paul Monster was jarenlang werkzaam als installateur in de klimaatbranche en kreeg in de loop der jaren te maken met een groeiende administratie, die tot zijn frustratie niet goed paste bij de door hem gebruikte programma’s.

Software eerst getest
Dat was het startpunt om samen met een collega letterlijk vanaf nul uitvoerig softwareprogramma te ontwikkelen. De eerste versie van de software werd een jaar lang getest bij Strukton. Uit de feedback die hieruit kwam volgde een verbeterde versie die in 2018 op de markt verscheen.

Handelingen van de werkvloer nabootsen
Met de kennis uit de branche werd de software passend gemaakt. Zo kun je in de software letterlijk je cilinder pakken en deze naar een monteur slepen en vice versa. Ook retouren kunnen zo worden aangemeld. Dat behoeft verder geen uitleg voor installateurs. Zo is de software zo veel mogelijk een reproductie van de letterlijke handelingen op de werkvloer..

Bedrijfs fgassencertificaat
Dat het team van Climatools goed op de hoogte is van de situatie uit de branche, zie je niet alleen terug in de software. Inmiddels weten klanten hun vragen over het bedrijfs F-gassencertificaat ook bij Climatools neer te leggen. Wij denken dan ook graag mee en bieden een luisterend oor voor vragen uit de praktijk. Het is hier ‘voor installateurs, door installateurs’.

Vincent Verbeek
Strukton Worksphere Teamleider

“Climatools behoedt ons voor fouten, we hebben op elk moment inzicht en aan het eind van het jaar hebben we met één druk op de knop de balans. Ik ben er laaiend enthousiast over!”

Vincent Verbeek
Teamleider, Strukton Worksphere

“Climatools behoedt ons voor fouten, we hebben op elk moment inzicht en aan het eind van het jaar hebben we met één druk op de knop de balans. Ik ben er laaiend enthousiast over!”

Kies het pakket wat het beste bij jou past!

Bekijk onze tarieven voor meer informatie over de kosten en features

Neem je voorsprong!

Innovatief blijven ondernemen, handige tips & tricks en op de hoogte blijven van de wetgeving? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en je mist niets!

Hoe verloopt een audit?

Hoe verloopt een audit?

Tijdens een audit toetsen certificeringsinstanties of bedrijven en installateurs met een f-gassencertificaat voldoen aan de gestelde beoordelingsrichtlijnen (BRL). Deze certificering is wettelijk...

Lees meer
De nieuwe BRL100 in 7 punten

De nieuwe BRL100 in 7 punten

Wat betekent de nieuwe BRL100 voor jou als koude- of klimaatinstallateur? Vanaf 1 april 2020 treedt een nieuwe BRL100 in werking. Dit is versie 2.0 en  vervangt versie 1.2, die vanaf 1 mei 2017...

Lees meer