Maak kennis met de nieuwe onderhoudsmodule

Een spiksplinternieuwe feature binnen de software van Climatools. Lees snel verder om uit te vinden hoe de onderhoudsmodule werkt.

Bij Climatools zijn we continu bezig met het optimaliseren van onze software. Dit doen we op basis van de feedback van onze gebruikers én de laatste ontwikkelingen wat betreft regelgevingen binnen de installatietechniek. In onze meest recente update hebben we een compleet nieuwe functie toegevoegd die de werkzaamheden van installateurs nog eenvoudiger en overzichtelijker maken: de onderhoudsmodule.

Met de onderhoudsmodule is het nu mogelijk om onderhoudscontracten te creëeren en beheren. Ook is het mogelijk om via een onderhoudscontract automatisch werkbonnen aan te maken op basis van de laatste onderhoud datum en cyclus. Goed om te weten is dat de onderhoudsmodule alleen beschikbaar is voor Pro– en Enterprisegebruikers.

Kijk ook naar ons YouTube video over de onderhoudsmodule voor meer informatie!

Waar vind ik de onderhoudsmodule?

Je kunt de onderhoudsmodule onderaan in de linker menubalk vinden. Maak je gebruik van het Pro- of Enterprisepakket en kun je de module niet zien? Dan kan het zijn dat je eerst moet uitloggen en weer inloggen. 

Hoe kan ik toegang managen voor de onderhoudsmodule?

De toegang tot de onderhoudscontracten kan worden beheerd in de “Gebruikers en Groepen” module onder het kopje “Rechten per module” in “Gebruikersgroepen”.

Onderhoudsmodule

Hoe maak ik een onderhoudscontract aan?

Om een contract aan te maken, volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar de sectie “Onderhoudscontracten” in Climatools.

 2. Vervolgens klik je op “Toevoegen+”.

   Onderhoudsmodule


 3. Vul de benodigde informatie in en klik op “Opslaan”.


  Onderhoudsmodule


 4. Voeg hierna de installaties toe via de “Installatie toevoegen” knop in het “Installaties” tabblad.


  Onderhoudsmodule


 5. Voeg vervolgens je installatie toe en klik op “Opslaan”.
  Onderhoudsmodule
 6. Herhaal stap 4 en 5 voor alle installaties die je wilt toevoegen.

Belangrijk: Om de onderhoudsmodule te kunnen gebruiken, maken wij gebruik van de onderhoudscyclus en de laatste onderhoud datum op installatie niveau. Dit moet ingevuld zijn zo dat wij weten wanneer een onderhoudsmoment nodig is. 

Mocht je de gegevens van een installatie willen aanpassen (bijv. de onderhoudscyclus), kan je naar de installatie details navigeren door dubbel te klikken op de betreffende installatie.

Hoe kan ik de onderhoudscyclus of laatste onderhoud datum op een installatie aanpassen?

 

Als een werkbon van type “Onderhoud” wordt afgerond, dan passen wij automatisch de “laatste onderhoud uitgevoerd” datum bij. De onderhoudscyclus moet handmatig per installatie in de installatie details aangegeven worden, maar voor koelinstallaties kan je al op installatie niveau zien wat de onderhoudsplichtigheid is op basis van de koudemiddelvulling. Je kan ook de laatste onderhoud datum zelf aanpassen in de installatie details.

 

Onderhoudsmodule - Installatiedetails

Worden werkbonnen automatisch aangemaakt via de onderhoudsmodule?

Om werkbonnen automatisch aan te maken binnen de onderhoudsmodule, moet je het “Maak automatische werkbonnen aan” vinkje aanzetten. Dan worden werkbonnen automatisch gecreëerd.

Onderhoudsmodule

Je kan in de Climatools instellingen ook aangeven hoe ver van tevoren je de werkbonnen wilt aanmaken. Na dat een werkbon is aangemaakt kan het worden ingepland via de Planning.

Onderhoudsmodule


Hoe kan ik mijn onderhoudscontractnummer formaat aanpassen?

Om de algemene instellingen van je onderhoudscontract aan te passen, ga je naar de Climatools instellingen.

Onderhoudsmodule

Waarom een onderhoudsmodule? 

Bij Climatools luisteren we altijd naar welke verbeteringen of nieuwe functies onze klanten graag in onze software terug zouden willen zien. Een van de terugkerende verzoeken die we hebben gehad, was om een manier te hebben om onderhoudscontracten bij te houden. Gebruikers hadden nood aan een tool waarmee ze van tevoren kunnen zien hoeveel onderhoudsmomenten er de komende maanden zullen zijn en ze hun personeel en schema’s beter kunnen plannen.  

Aanvullende feedback rond deze verzoeken was dat gebruikers door deze onderhoudsmomenten te laten bijhouden, ervoor kunnen zorgen dat onderhoudsmomenten (en de bijbehorende inkomsten) niet worden vergeten of op tafel blijven liggen. We hebben naar die feedback geluisterd en een onderhoudsmodule ontwikkeld waarmee gebruikers hun onderhoudscontracten kunnen invoeren, aankomende en komende onderhoudsmomenten kunnen visualiseren en op basis van de onderhoudscyclus van de installatie automatisch werkorders kunnen genereren. 

Jouw feedback is onmisbaar

We blijven luisteren naar wat onze klanten te zeggen hebben over Climatools en moedigen onze gebruikers aan om feedback en functieverzoeken te geven via onze support-kanalen. Als je de onderhoudsmodule gaat gebruiken, waarderen we jouw feedback of aanvullende functies die je graag zou willen zien – niet alleen in de nieuwe module maar in de volledige software van Climatools. We nemen alle feedback serieus en jouw verzoek kan in een toekomstige release terechtkomen.

Houd onze releases in de gaten om up-to-date te blijven met de nieuwste updates en features binnen de software & service van Climatools!

Hulp nodig?

Voor meer informatie over de onderhoudsmodule kun je terecht bij de FAQs via de support-knop in jouw Climatools dashboard.

Climatools logo

Stationsplein 45 D1.126


3013 AK Rotterdam


Nederland

010-7620858


info@climatools.nl