Terugblik op een Innovatief Jaar bij Climatools: De Mijlpalen van 2023

Klaar om de totale klimaattechniek onder handen te nemen? Of je nu overstapt van solar-, koel- of CV-installateur, de stap naar hybride is dichterbij dan je denkt.

Terwijl we het einde van 2023 naderen, willen we graag de tijd nemen om terug te kijken op het afgelopen jaar, dat voor Climatools een jaar vol groei, uitdagingen en innovatie is geweest. Als toonaangevend bedrijf binnen de Nederlandse klimaatsector, zijn we trots op de mijlpalen die we hebben bereikt en willen we samen met jou terugkijken op de vooruitgangen die we het afgelopen jaar hebben geboekt.

BRL 6000-25/K25000

1. Gasketelwet en CO-certificering: Een Nieuwe Norm

Een van de meest significante gebeurtenissen dit jaar binnen de klimaattechniek was ongetwijfeld het intreden van de Gasketelwet op 1 april 2023. Bij Climatools hebben we deze kans aangegrepen om onze gebruikers naast ons BRL 100 en STEK traject ook te ondersteunen bij het behalen van de verplichte CO-certificering

We begrijpen dat installateurs die werken of in de toekomst willen gaan werken met gasverbrandingsinstallaties zoals cv-ketels moeten voldoen aan strikte normen en eisen. Daarom zijn we gestart met het aanbieden van begeleiding om installateurs te helpen aan deze certificering te voldoen. 

Onze software ondersteunt inmiddels naast koelinstallaties ook gasverbrandingsinstallaties en hybride installaties. En onze checklijsten voldoen aan de richtlijnen van de BRL 6000-25/K25000. Met trots kunnen we zeggen dat we samen met vele van onze gebruikers hebben bijgedragen aan een veiligere en duurzamere toekomst.

2. Onderhoudsmodule: Efficiëntie in Onderhoudsbeheer

Een andere belangrijke mijlpaal in 2023 was de succesvolle implementatie van onze onderhoudsmodule. We begrijpen dat onderhoudsmanagement een cruciaal aspect is voor installateurs. Daarom hebben we onze software uitgebreid met een module waarmee gebruikers onderhoudscontracten kunnen aanmaken voor hun installaties of installatiegroepen.

Bovendien hebben we de mogelijkheid toegevoegd om automatische werkbonnen voor onderhoudsbeurten te toggelen, waardoor het planningsproces eenvoudiger en efficiënter wordt. Deze toevoeging stelt onze gebruikers in staat om hun servicekwaliteit te verhogen en tegelijkertijd de operationele kosten te verlagen.

onderhoudsmodule
team Climatools

3. Teamuitbreiding: Investeren in Innovatie

Een bedrijf is zo sterk als zijn team, en daarom zijn we verheugd te kunnen melden dat ons team in 2023 is verdubbeld. Met nieuwe getalenteerde krachten in softwareontwikkeling, support en commercie zijn we nog beter in staat om te voldoen aan de behoeften van onze gebruikers en om snel in te spelen op veranderende marktomstandigheden.

Deze uitbreiding stelt ons in staat om onze software continu te verbeteren en de hoogwaardige ondersteuning te bieden waar onze gebruikers op kunnen rekenen.

Voorbereiding op het Nieuwe Jaar: Optimalisatie en Innovatie

Terwijl we terugkijken op de prestaties van het afgelopen jaar, kijken we ook vooruit naar wat de toekomst in petto heeft. Bij Climatools blijven we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige software en services die aansluiten op de laatste ontwikkelingen in de klimaattechniek.

In het nieuwe jaar zullen we blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling om onze software nog gebruiksvriendelijker en krachtiger te maken. We zullen ons blijven aanpassen aan nieuwe regelgeving en normen, zodat onze gebruikers altijd voorop blijven lopen in hun vakgebied.

Namens het hele team van Climatools willen we je bedanken voor je vertrouwen en samenwerking in het afgelopen jaar. We kijken ernaar uit om samen met jou te blijven bouwen aan een duurzamere én efficiënte toekomst in de klimaattechniek.

Team Climatools wenst alle lezers alvast fijne feestdagen en een onvergetelijke jaarwisseling. Op naar een nieuw jaar bomvol innovatie, ontwikkeling en efficiëntie!

Contact

Stationsplein 45 D1.126

3013 AK Rotterdam

Nederland

010-7620858

info@climatools.nl

Climatools logo

Over ons