Het Einde van de Coulanceregeling: Wat betekent dit voor de installatiebranche?

Bij Climatools begrijpen we dat de beëindiging van de coulanceregeling een hoop stress met zich meebrengt. Bij Climatools helpen we je van A tot Z door je certificering heen, zodat jij je kunt focussen op je werkzaamheden. Plan vrijblijvend een intakegesprek in en start vandaag nog!

Sinds het intreden van de Gasketelwet op 1 april 2023 zijn installatiebedrijven die werken met gasinstallaties verplicht te beschikken over een CO-certificering, ook wel bekend als de BRL 6000-25 of K25000 voor kleine bedrijven. Omdat er een hoop aanvragen tegelijkertijd werden ingediend, werd het voor veel bedrijven onmogelijk om bijtijds hun certificering te behalen.

De Beëindiging van de Coulanceregeling

Per 1 maart 2024 is de coulanceregeling, ingesteld na de invoering van de Gasketelwet op 1 april 2023, niet langer van kracht. Deze regeling bood installatiebedrijven extra tijd om de benodigde CO-certificering te behalen, gezien de enorme vraag en de daaruit voortvloeiende druk op het certificeringsproces.

Wat betekent dat voor jou?

De beëindiging van de coulanceregeling heeft aanzienlijke gevolgen voor installatiebedrijven. Vanaf nu mogen CO-installaties alleen nog door gecertificeerde installateurs worden onderhouden en geïnstalleerd. Dit zet bedrijven onder druk om hun certificeringsproces te versnellen om aan de wettelijke eisen te voldoen en boetes te vermijden.

Het belang van snel handelen

Het is cruciaal voor installatiebedrijven om nu actie te ondernemen. Met wachttijden voor certificering die kunnen oplopen tot enkele maanden, is het van belang om zo snel mogelijk het certificeringsproces in gang te zetten. Dit verzekert niet alleen compliance met de Gasketelwet, maar beschermt ook de veiligheid van consumenten en de geloofwaardigheid van de branche.

coulanceregeling Co-certificering

Wat nu?

De beëindiging van de coulanceregeling markeert een kritiek moment voor de installatiebranche. Bedrijven dienen de urgentie van de situatie te erkennen en te zorgen voor een snelle verkrijging van de CO-certificering. Door proactief te handelen, kunnen installatiebedrijven voortdurende compliance garanderen, boetes en het stilleggen van werkzaamheden voorkomen én hun positie in de markt verstevigen.

 

Het behalen van een certificering gebeurt niet van de een op de andere dag. Er komt een hoop administratie bij kijken én je moet ervoor zorgen dat je administratie op orde is. Bij Climatools ontzorgen we je van A tot Z, waardoor jij je met een gerust hart kunt blijven focussen op het werkzaamheden.

Contact

Stationsplein 45 D1.126

3013 AK Rotterdam

Nederland

010-7620858

info@climatools.nl

Climatools logo

Over ons