Installaties

Al je installaties en hun status in 1 overzicht.

Met de Installatie module registreer je niet alleen koelinstallaties, maar ook gasinstallaties zoals cv-ketels en overige type installaties.

Installaties

Alle type installaties

Naast het toevoegen van koude-installaties zoals airconditionings of warmtepompen, kun je ook gasinstallaties  en overige installaties toevoegen. Zo weet je zeker dat je voldoet aan de laatste regelgevingen van de Gasketelwet omtrent je installatie-administratie. Voeg een hybride installatie toe door een koelinstallatie en gasinstallatie onder eenzelfde groep te registreren. Klik op de “toevoegen” knop, kies de juiste installatie en volg de instructies om de juiste gegevens in te vullen. 

Installaties

Op elk apparaat

Eén van de handige functies binnen de software is het feit dat de modules op elk apparaat te gebruiken zijn. Hiermee heb je zowel op je pc als je tablet en je mobiele telefoon een overzicht in al je installaties en hun huidige status. Je voegt eenvoudig nieuwe installaties toe met de bijbehorende gereedschappen en de verantwoordelijke monteur. Met de handige toggle knop geef je aan of een installatie actief is of is afgerond. 

Ontdek de andere modules in de software

CRM & Gebruikers

Een volledig overzicht van al je klant- en bedrijfsrelaties en andere Climatools gebruikers binnen jouw pakket.

Koudemiddelen

Creëer een concreet overzicht van al je f-gas voorraden, koudemiddel mutaties, cilinder uitgiften en meer.

Planning

Houd al je taken bij de hand en weet altijd waar je monteurs op dat moment mee bezig zijn in de planning module.

Gereedschappen & apparatuur

Al je gereedschappen en hun status in 1 handig overzicht. Tijd voor een onderhoudsbeurt? De software stuurt je een reminder.

Logboeken & rapporten

Download eenvoudig en snel een PDF versie van je rapporten en logboeken. Zo heb je je administratie ook op papier.

Werkbonnen & checklijsten

Loop stap-voor-stap je installaties door met handige checklijsten die voldoen aan de BRL 100 en de Gasketelwet.

Bekijk onze veelgestelde vragen

Support

Een van de dingen die Climatools onderscheid van de rest is het feit dat we de administratieve rompslomp die komt kijken bij het behalen van een certificering van je overnemen. Zo heb je alle tijd om je te focussen op de voorbereiding op je audit en zorgen wij voor de rest.

 

Software modules

Ja, dat kan in de module Rapporten. Hier selecteer en download je gemakkelijk een PDF-versie van jouw installatie administratie over een bepaalde periode. 

 

In de module Gereedschappen en Apparatuur vind je een uitgebreid overzicht van al je gereedschappen en hun huidige status. Staat er een groen vinkje achter? Dan is je gereedschap in goede staat. Een oranje icoon geeft aan dat het binnenkort tijd is voor een onderhouds- of kalibratie beurt. Een rood icoon betekent dat je gereedschap zo snel mogelijk gekalibreerd moet worden en tot die tijd niet gebruikt mag worden. 

 

Jazeker. In de Installatie module van de software kun je nu naast koelinstallaties ook gasverbrandingsinstallaties, overige installaties en installatie-groepen aanmaken, dus ook een gasketel. De checklijsten in de software zijn ook voor gasinstallaties afgestemd op de laatste wet- en regelgevingen omtrent de Gasketelwet. Zo weet je zeker dat je installaties in orde zijn. 

 

 

 

Dat kan. In de Installatie module van de software kun je nu ook twee installaties onder een groep registreren. Zo kun je een hybride installatie aanmaken door een koelinstallatie en gasinstallatie onder dezelfde groep op te slaan. 

 

De checklijsten in de Climatools software zijn geïntegreerd om werkzaamheden nauwkeurig en kwalitatief uit te voeren en documenteren. De checklijsten voldoen aan de laatste regelgevingen binnen de Gasketelwet en de beoordelingsrichtlijnen omtrent het gebruik van f-gassen. Zo loop je stap voor stap je installaties door en weet je zeker dat alles in orde is. 

 

 

CRM staat voor Customer Relationship Management. Binnen het CRM-systeem van Climatools beheer je eenvoudig je klanten en de daarbij behorende gegevens. Zo heb je altijd een inzicht in je bedrijfsrelaties, je klanten en alle installaties en logboeken die daaraan gekoppeld zijn.

 

Om een bedrijfscertificering te behalen voor de Gasketelwet moet je als ZZP’er of bedrijf een certificeringstraject doorlopen. Deze bestaat uit een theorie-examen en een audit op locatie met een gecertificeerde instelling.  Je kunt je BRL 6000-25 nu ook samen met Climatools halen in de vorm van individuele begeleiding voor bedrijfsspecifieke vragen.

 

Climatools logo

Stationsplein 45 D1.126
3013 AK Rotterdam
Nederland

010-7620858
info@climatools.nl