Tijdens een audit toetsen certificeringsinstanties of bedrijven en installateurs met een f-gassencertificaat voldoen aan de gestelde beoordelingsrichtlijnen (BRL). Deze certificering is wettelijk verplicht voor installateurs en bedrijven die met f-gassen werken. Maar hoe gaat zo’n audit nu eigenlijk in zijn werk? En wat hebben de maatregelen omtrent COVID-19 voor invloed op geplande audits?
Je ontvangt een uitnodiging voor een audit door een certificeringsinstelling zoals bijvoorbeeld Dekra, Kiwa of Bureau Veritas.
Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit begint met het omschrijven van je werkinstructies en het opstellen van een handboek. In dit handboek staan je bedrijfsprocessen en werkzaamheden beschreven.
Zo maken de volgende onderdelen deel uit van je handboek:
Heb je geen tijd voor het opstellen van het handboek of heb je behoefte aan advies en/of voorbeelden? Climatools kan je helpen. Neem vrijblijvend contact op met ons support team en we helpen je verder op weg.
Alle referentiemeters als weegschalen en thermometers moeten periodiek worden gekalibreerd door een gecertificeerd bedrijf.
Heb je advies uit nodig welk gereedschap je het beste kunt kopen? Of welk gereedschap gekalibreerd of geijkt moet worden? We hebben aardig wat kennis vanuit de praktijk in huis en delen dit graag met je. Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina.
De auditeur komt lang en checkt of je voldoet aan de gestelde richtlijnen en wetgeving. Wanneer je je goed hebt voorbereid, is de audit zelf zo gepiept. De auditeur loopt met je door alle documenten.
Gefeliciteerd! Je ontvangt je certificering. Deze blijft twee jaar geldig. Bedenk wel dat je je in die twee jaar exact moet houden aan de wetgeving en de procedures zoals omschreven in het handboek.