Kiwa integratie in Climatools software

Nieuwe Climatools-Kiwa Integratie: Een Game-Changer voor Gasketel Installateurs

Administratiesoftware

Onze nieuwste feature in de installatieadministratie software is speciaal ontwikkeld voor gasketel installateurs die werken onder de BRL 6000-25 certificering. Hoe het precies werkt, lees je hier!

Plan je werkzaamheden Climatools
July 22, 2024
Tijdsbesparing met Climatools
4
min leestijd
Lotte
Auteur:
Lotte

Nieuwe Climatools-Kiwa Integratie: Een Game-Changer voor Gasketel Installateurs

De wereld van installatietechniek blijft evolueren, en bij Climatools streven we ernaar om voorop te lopen met innovatieve oplossingen die het werk van installateurs vereenvoudigen. Onze nieuwste feature in de installatieadministratie software is speciaal ontwikkeld voor gasketel installateurs die werken onder de BRL 6000-25 certificering voor bedrijven met minder dan drie werknemers. Deze feature biedt een directe koppeling tussen de Climatools software en Kiwa, waarmee het afmelden van ketels direct via onze app mogelijk wordt gemaakt. Deze integratie is een belangrijke stap vooruit in het efficiënter maken van certificeringsprocessen voor installateurs.

Hoe werkt de Climatools-Kiwa integratie?

De integratie tussen Climatools en Kiwa automatiseert het afmeldingsproces van ketels, waardoor de noodzaak voor handmatige invoer via andere apps of systemen vervalt. Zodra een werkorder wordt gestart, geannuleerd of afgerond, stuurt Climatools de benodigde informatie automatisch door naar Kiwa. Hieronder volgt een stap-voor-stap gids over hoe je deze nieuwe feature kunt activeren en gebruiken binnen de Climatools software.

Noodzaak van Afmelding Volgens de Gasketelwet

Volgens de Gasketelwet is het verplicht voor installatiebedrijven en ZZP'ers die werken aan gasverbrandingsinstallaties om hun werkzaamheden af te melden bij een erkende certificerende instantie, zoals Kiwa. Deze vereiste zorgt ervoor dat er een officiële registratie is van alle uitgevoerde werkzaamheden die voldoen aan de vastgestelde veiligheidsnormen en technische specificaties. Het afmeldingsproces is een cruciaal onderdeel van het kwaliteitsborgingssysteem, dat tot doel heeft de veiligheid van installaties te waarborgen en het risico op ongelukken, zoals koolmonoxidevergiftiging, te minimaliseren.

Door elke installatie correct af te melden, kunnen certificerende instanties toezicht houden op de naleving van de wet en ingrijpen wanneer de veiligheidsnormen niet worden gehandhaafd. Daarnaast maakt Kiwa gebruik van het overzicht van afmeldingen in hun audits. Dit zorgt niet alleen voor de veiligheid van de eindgebruiker maar versterkt ook het vertrouwen in de professionaliteit en betrouwbaarheid van de installatiesector.

Activeer stap-voor-stap de Kiwa-koppeling in Climatools

Toegang tot Instellingen:

Alleen de abonnement-beheerder van Climatools heeft de mogelijkheid om deze integratie te activeren. Ga naar het ‘Instellingen’ menu en selecteer ‘Integraties’.

Activeren van de Kiwa Integratie

Op de ‘Integraties’ pagina vind je de Kiwa integratie optie. Klik op ‘Toevoegen’ om het proces te starten.

Invoeren van API Gegevens

Lees de instructies op het scherm zorgvuldig door. Voer je Kiwa Client ID en Client Secret in, die je van Kiwa hebt ontvangen, en klik op "INTEGRATIE ACTIVEREN". Mocht je jouw Kiwa Client ID en Client Secret niet weten, neem dan contact op met Jeroen van Kiwa en geef jouw bedrijfsnaam, contactnaam, en email adres door.

Bevestiging en Verificatie

Na het activeren verschijnt een pop-up ter bevestiging. Wacht tien seconden en volg de aanwijzingen. Controleer of de verbinding succesvol is gemaakt en je teruggeleid wordt naar de integratiepagina.

Bevestig bij Kiwa

Stuur na het activeren van de integratie een e-mail naar je contactpersoon bij Kiwa om te bevestigen dat de werkzaamheden correct worden geregistreerd. Vermeld hierbij je bedrijfsnaam en contactgegevens.

Controle van de Integratie

Na activering kun je de logs bekijken om te verifiëren dat alles naar behoren functioneert. Mocht je een foutmelding ontvangen, zoals "Verbinding met integratie mislukt", neem dan onmiddellijk contact op met Climatools support.

Voordelen van de Climatools-Kiwa Integratie

Deze integratie biedt tal van voordelen:

  • Efficiëntie: Automatiseert het afmeldproces, bespaart tijd en vermindert fouten.
  • Gemak: Elimineert de noodzaak voor dubbele data-invoer en het gebruik van meerdere systemen.
  • Nauwkeurigheid: Verzekert dat de gegevens correct en tijdig bij Kiwa worden geregistreerd.

Toekomstige Ontwikkelingen

Terwijl de huidige integratie specifiek is voor BRL 6000-25 gecertificeerde installateurs via Kiwa, zijn we van plan om deze feature uit te breiden naar K25000 certificeringen en andere certificeringsinstanties. Dit zal nog meer installateurs helpen om hun processen te stroomlijnen en compliance te vereenvoudigen.

Met de Climatools-Kiwa integratie zetten we een grote stap vooruit in het vereenvoudigen van het certificeringsproces voor gasketel installateurs. Door technologie te gebruiken om de naleving van industrienormen te vergemakkelijken, kunnen installateurs efficiënter en met minder zorgen hun werk doen. Climatools is toegewijd aan het voortdurend verbeteren van onze software om de beste ondersteuning in de industrie te bieden.

Lotte
Geschreven door:
Lotte

Lotte is een schrijver in hart en nieren, met een specifieke passie voor het behapbaar maken van complexe onderwerpen. Zo baant ze zich een weg door de rompslomp aan regelgevingen binnen de klimaattechniek, zodat jij weet waar je aan toe bent.

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en advies op maat.

Neem contact op

Climatools Blogs

Tips, tricks, trends en nieuws 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de klimaattechniek.

STEK en BRL 100 certificering

Het Verschil tussen de BRL 100 en STEK-certificering: Wat Moet je Weten?

Wat is het verschil tussen een STEK-, en BRL 100-bedrijfscertificering? En wat is het voordeel van beide certificeringen? Je leest het in onze blog.

F-gassen-certificering
BRL 100
STEK-certificering
Certificering
Meer lezen
Climatools, Alklima, Remeha en Gasco op de Installatie Vakdagen

Samenwerken voor Succes: Ontmoet Onze Partners en Gebruikers op de Installatie Vakdagen 2024

Van 10 tot 12 september staat Team Climatools op de Installatie Vakdagen, en we zijn niet alleen! Onze vertrouwde partners van Gasco zijn ook van de partij, evenals tevreden Climatools gebruikers Remeha en Alklima.

Administratiesoftware
Certificering
Duurzaamheid
Meer lezen
De voordelen van Climatools op de Installatie Vakdagen in Hardenberg

Wat Je kunt Verwachten bij Onze Stand op Installatie Vakdagen 2024

Je vindt Climatools dit jaar van 10 tot 12 september op de Installatie Vakdagen in Hardenberg bij stand 5B09, waar we je graag laten zien hoe onze nieuwste innovaties jouw werk makkelijker kunnen maken.

Certificering
Administratiesoftware
Duurzaamheid
Meer lezen
No items found.
Klimaattechniek installatieprofessional
JAN
FEB
MAR
APR

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief 

Laat hieronder je gegevens achter en mis nooit meer nieuwtjes uit de klimaattechniek, belangrijke software updates, wetswijzigingen, of unieke Climatools win-acties!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.