Navigeren door de Regelgeving: CO-certificeringen voor Installatiebedrijven in 2023

In de wereld van gasinstallaties is het essentieel om de laatste richtlijnen en regelgevingen te volgen. Immers, je wilt geen risico lopen op boeten of het stilleggen van je werkzaamheden. Installatiebedrijven die met gasverbrandingsinstallaties werken, moeten niet alleen op de hoogte zijn van de geldende normen maar ook beschikken over de juiste certificeringen om kwaliteit en veiligheid te waarborgen. In deze blog gaan we dieper in op de certificeringseisen voor gasinstallatiebedrijven en hoe Climatools je kan ondersteunen bij het behalen van deze certificeringen.


Certificeringseisen voor Monteurs & installatiebedrijven:

 

1. BRL 6000-25/K25000 Bedrijfscertificering

Voor bedrijven die werken met gasverbrandingsinstallaties zoals CV-ketels is de BRL 6000-25 bedrijfscertificering van groot belang. De nieuwe Gasketelwet die is ingegaan op 1 april 2023 verwacht van alle installatiebedrijven te beschikken over een BRL 6000-25 of K25000 voor kleine bedrijven. Tot op heden worden er nog geen boetes uitgedeeld voor bedrijven die nog niet over zo’n certificering beschikken, maar dit zal niet lang meer duren. De BRL 6000-25 bevat richtlijnen over verplichte installatieadministratie en documentatie.

 

2. Vakmanschap-CO:

Met de toenemende aandacht voor koolmonoxideveiligheid is de Vakmanschap-CO certificering van essentieel belang. Deze certificering voor individuen toont aan dat monteurs op de hoogte zijn van alle richtlijnen en regelgevingen omtrent de montage en het onderhoud van gasinstallaties.


3. STEK-certificering:

Voor monteurs die werken met koel- en hybride installaties is de STEK-certificering nog steeds van essentieel belang. Met een STEK-bedrijfscertificering toon je aan dat je veilig, duurzaam en kwalitatief te werk gaat. Daarnaast geniet je van alle voordelen van het STEK-Deelnemersplatform én mag je het STEK-logo vrijblijvend gebruiken om uw expertise op de markt aan te tonen.


Hoe Climatools jouw bedrijf begeleidt bij het behalen van jouw CO-certificeirng

Bij Climatools begrijpen we dat het behalen van certificeringen een complex proces kan zijn. Ons begeleidingstraject is ontworpen om installatiebedrijven door het volledige certificeringsproces te leiden, met als doel deze lastige taak uit handen te nemen en jou en je bedrijf eenvoudig en snel door het certificeringsproces te leiden. Wat kun je van zo’n begeleidingstraject verwachten?


Gepersonaliseerd Handboek:

Wij leveren jou een op maat gemaakt handboek dat voldoet aan de specifieke eisen van de BRL 6000-25/K25000. Dit handboek biedt niet alleen richtlijnen voor naleving, maar ook praktische tips en procedures om de implementatie in de dagelijkse werkzaamheden te vergemakkelijken.


Administratiesoftware met Verplichte Checklijsten en Digitale Werkbonnen

Onze gebruiksvriendelijke administratiesoftware is ontworpen met het oog op efficiëntie en nauwkeurigheid. Installateurs hebben toegang tot verplichte checklijsten die zijn afgestemd op certificeringseisen, en ze kunnen digitale werkbonnen en logboeken invullen om aan te tonen dat alle processen volgens de voorgeschreven normen worden uitgevoerd.


Software Training

Wij bieden uitgebreide trainingen voor installateurs om vertrouwd te raken met onze administratiesoftware. Deze trainingen omvatten niet alleen het gebruik van de software, maar ook diepgaande uitleg over certificeringseisen, regelgevingen en best practices. Onze doelstelling is om installateurs te versterken met de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor zowel het behalen als het behouden van hun certificering.


Professionele Pre-audit

Voordat je als bedrijf je uiteindelijke audit tegemoetgaat, helpen we je met een professionele pre-audit van een gecertificeerde auditeur en een expert in de branche. Deze pre-audit identificeert mogelijke tekortkomingen en geeft je de kans om eventuele problemen aan te pakken voordat de officiële certificeringsaudit plaatsvindt. Het stelt ons ook in staat om gerichte begeleiding te bieden om de kans op succes te vergroten.


Ondersteuning bij Papierwerk

Certificeringen brengen vaak een aanzienlijke hoeveelheid papierwerk met zich mee. Wij helpen je bij het verzamelen, organiseren en indienen van alle benodigde documentatie om aan de certificeringseisen te voldoen. Dit verlicht de administratieve last, zodat jij je kunt concentreren op je prioriteiten.

Bij Climatools streven we ernaar om niet alleen een dienstverlener te zijn, maar een strategische partner voor installatiebedrijven. Onze allesomvattende ondersteuning is ontworpen om installateurs te begeleiden naar succesvolle certificeringen, waardoor ze kunnen uitblinken in een concurrerende markt. Met onze expertise en toewijding zetten we samen stappen in de richting van een veiligere, efficiëntere toekomst voor de klimaatsector.


Interesse in het behalen van je BRL 6000-25/K25000 CO-certificering voor installatiebedrijven? Wij helpen je graag op weg met advies op maat en een certificeringstraject dat is afgestemd op jouw planning en behoeften. Neem gerust contact op en laten we kennismaken!

Contact

Stationsplein 45 D1.126

3013 AK Rotterdam

Nederland

010-7620858

info@climatools.nl

Climatools logo

Over ons