Label je cilinders met een koudemiddel

Het kan handig zijn om je cilinders met koudemiddelen te labelen. Je kunt je flessen voorzien van een nummer of de naam van het koudemiddel. Maar daarmee heb je nog niet alle informatie over de betreffende fles.Met de ouderwetse papieren flessenkaart zag je hoeveel gas de cilinder bevatte. Als je het handschrift tenminste kon lezen of de kaart niet was verdwenen.


 

 

Cilinders labelen met labelwriter

Het labelen van jouw cilinders kan makkelijker en overzichtelijker dan met een papieren flessenkaart. Een standaard labelwriter kan soms al voldoende zijn. Door gebruik te maken van speciale slijtvaste labels creëer je snel een sticker die langere tijd op je gascilinders blijft plakken en ook nog eens redelijk bestand zijn tegen weersinvloeden, schoonmaakmiddelen en slijtage.

Voor een Dymo labelprinter zijn de duurzame LW labels een mogelijkheid. Voor gebruik met Climatools is deze maat zeer geschikt. Ook voor labelprinters van Zebra, Brother en Epson zijn vergelijkbare labels verkrijgbaar.

 

Labelen met kantoorprinter

Als je geen labelwriter tot je beschikking hebt, bestaan er ook slijtvaste zelfklevende etiketten voor de doorsnee kantoorprinter. Ook hier geldt dat duidelijke en leesbare teksten de kans op (dure) vergissingen af laat nemen.

Je kunt eens kijken naar producten van Herma of Avery als je met de gewone printer aan de slag wil.

 

Actuele inhoud

Een heldere etikettering van je koudemiddelen maakt het werken makkelijker en veiliger. Maar het vertelt jou of je collega’s nog niet wat de actuele inhoud van de cilinder is. Op welke locatie deze hoort te staan of waar de fles voor het laatst is gebruikt.

 

Label met QR-code

Climatools maakt het maken van etiketten voor jouw voorraad koudemiddelen makkelijk. Voor cilinders die in de applicatie zijn ingeboekt maak je met één klik een label. Daarop staat duidelijk vermeld welk f-gas de cilinder bevat, wat hiervan het Global Warming Potential (GWP) is, jouw bedrijfsnaam en het nummer of de naam van de fles. Daarnaast bevat het gegenereerde label een QR-code die je kunt scannen met smartphone of tablet.

 

Scan je gasflessen

Met het scannen van de code kom je op de online flessenkaart van de cilinder. Op je scherm vind je de actuele gegevens van de cilinder uit Climatools. Inclusief gegevens over de eigenaar, het huidige en tarra gewicht. Ben je ingelogd in Climatools, dan is alle informatie van de cilinder direct beschikbaar en voer je administratieve handelingen die te maken hebben met de cilinder direct uit.

 

In zeven stappen naar een label met QR-code

 

  1. Log in op jouw omgeving in Climatools
  2. Ga naar de module Koudemiddelen
  3. Selecteer Cilinders
  4. Selecteer de cilinder waarvoor je een label wil maken
  5. Gebruik de button Label downloaden
  6. Er wordt een PDF gedownload met het label
  7. Printen en klaar

Hulp nodig van onze experts? Geen probleem! We staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Neem contact op via onze contact pagina of de support-knop in de software.

 

 

Climatools logo

Stationsplein 45 D1.126
3013 AK Rotterdam
Nederland

010-7620858
info@climatools.nl