Kosten BRL 100-certificering

De Kosten en Waarde van een BRL 100-certificering

BRL 100

Hoeveel kost een BRL 100 certificering? En is zo'n certificaat de investering wel waard? In dit artikel leggen we je uit hoe een vroege investeren je op lange termijn geld kan besparen.

Plan je werkzaamheden Climatools
March 20, 2024
Tijdsbesparing met Climatools
6
min leestijd
Climatools
Auteur:
Climatools

Het behalen van een BRL 100-certificering brengt kosten met zich mee die voor veel installateurs, en vooral voor starters en eenmanszaken, een obstakel kunnen vormen. Echter, het is belangrijk om te begrijpen waarom de investering de moeite waard is, zowel op korte als lange termijn.

Hoeveel kost een BRL 100 certificering?

De kosten van een BRL 100 certificering hangen af van een aantal belangrijke factoren. Denk hierbij aan de kosten van de certificering zelf, maar ook de opleidingskosten die daarbij komen kijken.

Korte termijn kosten

  1. Registratiekosten: Installateurs moeten doorgaans registratiekosten betalen bij de certificerende instantie om het certificeringsproces te starten.
  2. Opleidingskosten: Om te voldoen aan de eisen van de BRL 100-norm, moeten installateurs mogelijk extra trainingen volgen, wat extra kosten met zich meebrengt.
  3. Auditkosten: Installateurs moeten betalen voor audits door de certificerende instantie om te beoordelen of ze voldoen aan de normen voor certificering.

Waarom het de investering waard is op korte termijn

  1. Naleving van regelgeving: Boetes voor het niet hebben van je BRL 100 certificering kunnen hoog oplopen. Daarnaast ben je verplicht je werkzaamheden stil te leggen totdat je de juiste certificering hebt behaald, waardoor je inkomsten kunt mislopen. Het bezit van een BRL 100 kan je dus ook een hoop kosten besparen.
  2. Klantvertrouwen: Gecertificeerde installateurs genieten een hoger niveau van vertrouwen en geloofwaardigheid bij klanten, wat kan resulteren in meer opdrachten en een sterker concurrentievermogen op de markt.

Lange termijn kosten

  1. Onderhoud van certificering: Installateurs moeten regelmatig audits ondergaan en mogelijk bijscholing volgen om hun certificering te behouden, wat op de lange termijn kosten met zich meebrengt.
  2. Administratie tools: De BRL 100 eist dat installatiebedrijven een installatie- en koudemiddelregistratie bijhouden. Om ervoor te zorgen dat dit correct wordt gedaan, kun je ervoor kiezen om administratie- en boekhoudsoftware aan te schaffen. Al die verschillende tools kunnen een impact hebben op de totale kosten.

Waarom het de investering waard is op lange termijn

  1. Klanttevredenheid: Door te voldoen aan de normen van de BRL 100-certificering kunnen installateurs een hoger niveau van klanttevredenheid bieden, wat resulteert in herhaalde opdrachten en positieve aanbevelingen.
  2. Milieubescherming: Het correct beheren van F-gassen draagt bij aan milieubescherming en duurzaamheid, wat steeds belangrijker wordt in de moderne samenleving.
  3. Alles-in-1 tool: Door al je administratie binnen 1 enkele tool bij te houden, vereenvoudig je niet alleen je werkprocessen, maar bespaar je ook kosten op verschillende services en abonnementen.

Is een BRL 100 de kosten waard?

Ondanks de initiële kosten is het behalen van een BRL 100-certificering een waardevolle investering voor installateurs op zowel korte als lange termijn. Door te voldoen aan wettelijke voorschriften, het vergroten van klantvertrouwen, het verbeteren van klanttevredenheid en het bijdragen aan milieubescherming, kan een BRL 100-certificering installateurs helpen om hun bedrijf te laten groeien en bloeien in de klimaattechniek. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt in termen van verbeterde zakelijke kansen en een duurzamere toekomst.

Start samen met Climatools je traject en bespaar kosten, tijd en moeite.

Climatools
Article by:
Climatools

Climatools is a comprehensive software and service solution tailored for climate technology professionals in the Netherlands, aiming to simplify installation administration and facilitate seamless certification attainment.

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en advies op maat.

Neem contact op

Climatools Blogs

Tips, tricks, trends en nieuws 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de klimaattechniek.

STEK-bedrijfscertificering

Wat is een STEK-bedrijfscertificering?

Een STEK-certificering voor bedrijven is niet verplicht, maar brengt wel een hoop voordelen met zich mee voor installatiebedrijven in de klimaattechniek. Lees hier meer over de STEK-bedrijfscertificering.

STEK-certificering
Meer lezen
Voor wie is STEK

Voor Wie is de STEK-bedrijfscertificering?

Een STEK-certificering voor bedrijven kan enorm bijdragen aan jouw aanzien op de markt. Is een STEK-certificering wat voor jou?

STEK-certificering
Meer lezen
Bewijs van Vakmanschap CO monteur

Het Belang van het Bewijs van Vakmanschap CO voor Installateurs

Voor het behalen van je BRL 6000-25 of K25000 CO-certificering moet je in het bezit zijn van een Bewijs van Vakmanschap CO, maar wat houdt dat precies in?

BRL 6000-25
CO-administratie
CO-certificering
Meer lezen
No items found.
No items found.
Klimaattechniek installatieprofessional
JAN
FEB
MAR
APR

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief 

Laat hieronder je gegevens achter en mis nooit meer nieuwtjes uit de klimaattechniek, belangrijke software updates, wetswijzigingen, of unieke Climatools win-acties!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.