BRL 100 handhaving

Hoe Werkt de Handhaving op de BRL 100 voor Bedrijven?

BRL 100

Wat als je doorwerkt zonder een BRL 100 certificering op zak? Niet alleen kun je een fikse boete verwachten, er zijn meer risico's die om de hoek liggen.

Plan je werkzaamheden Climatools
January 8, 2024
Tijdsbesparing met Climatools
2
min leestijd
Climatools
Auteur:
Climatools

De controle op de BRL 100-certificering wordt hoofdzakelijk uitgevoerd door het ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport), een overheidsinstantie die toezicht houdt op de naleving van wet- en regelgeving met betrekking tot onder andere het werken met F-gassen. Het is essentieel voor installateurs om te begrijpen hoe deze controles plaatsvinden en wat de mogelijke gevolgen zijn van het niet naleven van de vereisten.

Hoe wordt er gecontroleerd?

  1. Inspecties: Het ILT kan onaangekondigde inspecties uitvoeren bij installateurs en installatiebedrijven om te controleren of ze voldoen aan de vereisten van de BRL 100-norm. Tijdens deze inspecties worden installaties en apparatuur gecontroleerd op naleving van wettelijke voorschriften en worden eventuele overtredingen vastgesteld.

Wat zijn de gevolgen van niet-naleving?

  1. Boetes: Een bedrijf dat niet beschikt over een BRL 100-certificaat voor het werken met F-gassen kan een boete van 3.000 euro verwachten. Dit kan aanzienlijke financiële gevolgen hebben voor het bedrijf en zijn activiteiten.
  2. Boetes voor individuele monteurs: Elke monteur binnen een bedrijf die niet beschikt over zijn BRL 200-persoonscertificaat, krijgt een boete van 1.500 euro. Dit benadrukt het belang van het waarborgen van de certificering van zowel het bedrijf als zijn personeel.

Het is van cruciaal belang voor installateurs en installatiebedrijven om te voldoen aan de vereisten van de BRL 100-norm en ervoor te zorgen dat ze beschikken over de juiste certificeringen en documentatie. Door zich bewust te zijn van de controleprocessen van het ILT en de mogelijke gevolgen van niet-naleving, kunnen installateurs proactief handelen om hun certificering te behouden en boetes te voorkomen.

Werk samen met Climatools om je certificering niet alleen te behalen, maar ook te behouden. Zo weet je zeker dat je niet in de problemen komt bij een controle van het ILT.

Climatools
Article by:
Climatools

Climatools is a comprehensive software and service solution tailored for climate technology professionals in the Netherlands, aiming to simplify installation administration and facilitate seamless certification attainment.

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en advies op maat.

Neem contact op

Climatools Blogs

Tips, tricks, trends en nieuws 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de klimaattechniek.

STEK-bedrijfscertificering

Wat is een STEK-bedrijfscertificering?

Een STEK-certificering voor bedrijven is niet verplicht, maar brengt wel een hoop voordelen met zich mee voor installatiebedrijven in de klimaattechniek. Lees hier meer over de STEK-bedrijfscertificering.

STEK-certificering
Meer lezen
Voor wie is STEK

Voor Wie is de STEK-bedrijfscertificering?

Een STEK-certificering voor bedrijven kan enorm bijdragen aan jouw aanzien op de markt. Is een STEK-certificering wat voor jou?

STEK-certificering
Meer lezen
Bewijs van Vakmanschap CO monteur

Het Belang van het Bewijs van Vakmanschap CO voor Installateurs

Voor het behalen van je BRL 6000-25 of K25000 CO-certificering moet je in het bezit zijn van een Bewijs van Vakmanschap CO, maar wat houdt dat precies in?

BRL 6000-25
CO-administratie
CO-certificering
Meer lezen
No items found.
No items found.
Klimaattechniek installatieprofessional
JAN
FEB
MAR
APR

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief 

Laat hieronder je gegevens achter en mis nooit meer nieuwtjes uit de klimaattechniek, belangrijke software updates, wetswijzigingen, of unieke Climatools win-acties!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.