Behaal je BRL 100 samen met Climatools.

Hoeveel Kost een BRL 100 Certificering voor Bedrijven?

BRL 100

Werk je als bedrijf met F-gassen? Dan heb je een BRL 100 certificering nodig. Wat zijn de kosten van zo'n certificering en hoe wordt deze prijs bepaald? Je leest het in dit artikel.

Plan je werkzaamheden Climatools
June 7, 2023
Tijdsbesparing met Climatools
5
min leestijd
Climatools
Auteur:
Climatools

Als installatiebedrijf dat werkt met F-gassen, is het behalen van een BRL 100-certificering een essentiële stap voor je bedrijf. Met dit certificaat voldoe je aan wettelijke vereisten en garandeer je aan jezelf, je monteurs en je klanten dat de installaties kwalitatief, duurzaam en veilig worden uitgevoerd. Echter, de weg naar deze certificering is niet zonder uitdagingen, vooral vanwege de kosten die ermee gepaard gaan. In deze uitgebreide gids bespreken we wat een BRL 100-certificering kost, waar je rekening mee moet houden bij het aanvragen ervan, en waarom de investering de moeite waard is.

Waarom de BRL 100-certificering Belangrijk is

Een BRL 100-certificering is niet zomaar een papieren formaliteit; het is een vereiste voor bedrijven die werken met F-gassen. Deze certificering is opgezet om te waarborgen dat bedrijven voldoen aan strenge richtlijnen voor de veilige hantering van schadelijke F-gassen tijdens het installeren, onderhouden of verwijderen van koelinstallaties. Als installatiebedrijf zonder BRL 100-certificering riskeer je een boete van €3.000 van de Inspectie Leefomgeving & Transport en moet je de werkzaamheden stilleggen totdat je in het bezit bent van de vereiste certificering.

Voor individuele monteurs zonder BRL 200-persoonscertificering kunnen de boetes oplopen tot €1.500. Kortom, de BRL 100-certificering is niet alleen een wettelijke vereiste, maar ook essentieel voor de reputatie en continuïteit van je bedrijf.

De Kosten van een BRL 100-certificering

De kosten voor het behalen van een BRL 100-certificering variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het bedrijf, de complexiteit van de te certificeren systemen, en de keuze tussen zelfstandige voorbereiding of het zoeken van externe begeleiding. De belangrijkste kostenposten zijn:

  1. De Prijs van de Certificering Zelf: Dit omvat de kosten voor het aanvragen, het ondergaan van de nodige audits, en het verkrijgen van de certificering. Deze kosten zijn direct gerelateerd aan de certificeringsinstantie en kunnen afhangen van het aantal faciliteiten en systemen dat gecertificeerd moet worden.
  2. Begeleiding of Ondersteuning: Veel bedrijven kiezen voor professionele begeleiding om te zorgen voor een vlotte certificeringsproces. Dit kan variëren van consultancydiensten tot complete begeleidingstrajecten die zorgen dat een bedrijf aan alle vereisten voldoet. De kosten voor deze diensten variëren sterk afhankelijk van de diepte van de benodigde ondersteuning.
  3. Overige Kosten: Denk hierbij aan administratieve kosten, kosten voor het trainen van personeel, en eventuele aanpassingen aan systemen of processen om te voldoen aan de normen van de BRL 100.

De Waarde van Investeren in Begeleiding

Hoewel sommige bedrijven ervoor kiezen om de BRL 100-certificering op eigen houtje te behalen om kosten te besparen, kan dit op lange termijn averechts werken. Het gebrek aan begeleiding kan ertoe leiden dat je audit langer duurt of zelfs niet succesvol is, wat resulteert in extra kosten en vertragingen in je bedrijfsactiviteiten.

Door te investeren in begeleiding en ondersteuning, kun je dit risico verminderen. Climatools biedt bijvoorbeeld verschillende trajecten aan die zijn afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf:

Ondersteuningstraject: Dit biedt een extra steuntje in de rug om je certificering te behalen. Het is geschikt voor bedrijven die al enige ervaring hebben met het certificeringsproces maar behoefte hebben aan extra hulp.

Begeleidingstraject: Voor bedrijven die behoefte hebben aan meer uitgebreide ondersteuning, biedt dit traject persoonlijke begeleiding van A tot Z. Climatools helpt je door het hele certificeringsproces en zorgt ervoor dat je alle kennis en praktische handelingen hebt om succesvol door je audit te komen.

Waarom de Investering in een BRL 100 Certificering de Moeite Waard Is

Hoewel de kosten van een BRL 100-certificering en de bijbehorende begeleiding aanvankelijk hoog kunnen lijken, is de investering de moeite waard om verschillende redenen:

1. Wettelijke naleving: Met een BRL 100-certificering voldoe je aan de wettelijke vereisten, wat je bedrijf beschermt tegen boetes en sancties.

2. Verbeterde reputatie: Een certificering toont aan dat je bedrijf zich inzet voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid, wat je reputatie ten goede komt.

3. Concurrentievoordeel: Bedrijven met een BRL 100-certificering hebben een voordeel op de markt, omdat klanten vaak de voorkeur geven aan gecertificeerde bedrijven.

4. Kostenbesparing op lange termijn: Door goed voorbereid te zijn op de audit, vermijd je herhaalde audits en de bijbehorende kosten. Bovendien minimaliseer je het risico op boetes en vertragingen.

Conclusie

Het behalen van een BRL 100-certificering is een investering in de toekomst van je bedrijf. Het garandeert naleving van de wet, verhoogt je reputatie en biedt je een concurrentievoordeel. Hoewel de kosten aanzienlijk kunnen zijn, is het raadzaam om te investeren in begeleiding of ondersteuning om het proces soepel en succesvol te laten verlopen. Met deze gedetailleerde informatie hopen we dat je een helder beeld hebt van wat er allemaal komt kijken bij het behalen van een BRL 100-certificering en waarom deze investering van onschatbare waarde is voor jouw bedrijf.

Als je nog verdere vragen hebt of hulp nodig hebt bij het certificeringsproces, neem dan gerust contact met ons op. Ons team van experts staat altijd klaar om je te ondersteunen en te begeleiden met advies op maat. Succes met het behalen van je BRL 100-certificering!

Climatools
Geschreven door:
Climatools

Climatools is een uitgebreide software- en serviceoplossing op maat gemaakt voor professionals in de klimaattechnologie in Nederland, met als doel het installatiebeheer te vereenvoudigen en het naadloos behalen van certificeringen te vergemakkelijken.

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en advies op maat.

Neem contact op

Climatools Blogs

Tips, tricks, trends en nieuws 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de klimaattechniek.

Kiwa integratie in Climatools software

Nieuwe Climatools-Kiwa Integratie: Een Game-Changer voor Gasketel Installateurs

Onze nieuwste feature in de installatieadministratie software is speciaal ontwikkeld voor gasketel installateurs die werken onder de BRL 6000-25 certificering. Hoe het precies werkt, lees je hier!

BRL 6000-25
CO-administratie
Meer lezen
Koudemiddelen en F-gassen kopen

Wat Heb Ik Nodig om Koudemiddelen te Kopen?

Hoe kom je als installatiebedrijf aan koudemiddelen? En wat heb je nodig om ze te kunnen kopen? In deze blog duiken we in het proces en de vereisten voor het aanschaffen van koudemiddelen.

BRL 100
Koudemiddeladministratie
F-gassen-certificering
Meer lezen
Pressure Equipment Directive (PED) certificering

Alles Wat je Moet Weten over de Pressure Equipment Directive (PED)

De PED is een Europese richtlijn die eisen stelt aan de veiligheid van drukapparatuur die onder druk staat boven 0,5 bar. Dit omvat een breed scala aan apparatuur zoals boilers, drukvaten, pijpleidingen en veiligheidsaccessoires.

Certificering
Meer lezen
No items found.
Klimaattechniek installatieprofessional
JAN
FEB
MAR
APR

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief 

Laat hieronder je gegevens achter en mis nooit meer nieuwtjes uit de klimaattechniek, belangrijke software updates, wetswijzigingen, of unieke Climatools win-acties!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.