Een overzicht van de onderhoudsmodule in de software van Climatools.

Nieuwe Feature: Maak kennis met de Onderhoudsmodule in Climatools

Administratiesoftware

Eenvoudig je onderhoudscontracten beheren doe je met de software van Climatools. Maak daarnaast gebruik van de toggle om automatische werkbonnen aan te maken als het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

Plan je werkzaamheden Climatools
September 30, 2023
Tijdsbesparing met Climatools
10
min leestijd
Climatools
Auteur:
Climatools

Nieuwe Feature: Maak kennis met de Onderhoudsmodule in Climatools

Bij Climatools zijn we continu bezig met het optimaliseren van onze software. Dit doen we op basis van de feedback van onze gebruikers én de laatste ontwikkelingen wat betreft regelgevingen binnen de installatietechniek. In onze meest recente update hebben we een compleet nieuwe functie toegevoegd die de werkzaamheden van installateurs nog eenvoudiger en overzichtelijker maken: de onderhoudsmodule.

Met de onderhoudsmodule is het nu mogelijk om onderhoudscontracten te creëeren en beheren. Ook is het mogelijk om via een onderhoudscontract automatisch werkbonnen aan te maken op basis van de laatste onderhoud datum en cyclus. Goed om te weten is dat de onderhoudsmodule alleen beschikbaar is voor Pro– en Enterprisegebruikers.

Kijk ook naar onze YouTube video over de onderhoudsmodule voor meer informatie!

Waarom een onderhoudsmodule?

Bij Climatools luisteren we altijd naar welke verbeteringen of nieuwe functies onze klanten graag in onze software terug zouden willen zien. Een van de terugkerende verzoeken die we hebben gehad, was om een manier te hebben om onderhoudscontracten bij te houden. Gebruikers hadden nood aan een tool waarmee ze van tevoren kunnen zien hoeveel onderhoudsmomenten er de komende maanden zullen zijn en ze hun personeel en schema’s beter kunnen plannen.  

Aanvullende feedback rond deze verzoeken was dat gebruikers door deze onderhoudsmomenten te laten bijhouden, ervoor kunnen zorgen dat onderhoudsmomenten (en de bijbehorende inkomsten) niet worden vergeten of op tafel blijven liggen. We hebben naar die feedback geluisterd en een onderhoudsmodule ontwikkeld waarmee gebruikers hun onderhoudscontracten kunnen invoeren, aankomende en komende onderhoudsmomenten kunnen visualiseren en op basis van de onderhoudscyclus van de installatie automatisch werkorders kunnen genereren.

Waar vind ik de onderhoudsmodule?

Je kunt de onderhoudsmodule onderaan in de linker menubalk vinden. Maak je gebruik van het Pro- of Enterprisepakket en kun je de module niet zien? Dan kan het zijn dat je eerst moet uitloggen en weer inloggen.

Hoe kan ik toegang managen voor de onderhoudsmodule?

De toegang tot de onderhoudscontracten kan worden beheerd in de “Gebruikers en Groepen” module onder het kopje “Rechten per module” in “Gebruikersgroepen”.

Onderhoudsmodule

Hoe maak ik een onderhoudscontract aan?

Om een contract aan te maken, volg je de volgende stappen:

Ga naar de sectie “Onderhoudscontracten” in Climatools. Vervolgens klik je op “Toevoegen+”.

Onderhoudsmodule

Vul de benodigde informatie in en klik op “Opslaan”.


Onderhoudsmodule

Voeg hierna de installaties toe via de “Installatie toevoegen” knop in het “Installaties” tabblad.


Onderhoudsmodule

Voeg vervolgens je installatie toe en klik op “Opslaan”.


Onderhoudsmodule

Herhaal stap 4 en 5 voor alle installaties die je wilt toevoegen.

Belangrijk: Om de onderhoudsmodule te kunnen gebruiken, maken wij gebruik van de onderhoudscyclus en de laatste onderhoud datum op installatie niveau. Dit moet ingevuld zijn zo dat wij weten wanneer een onderhoudsmoment nodig is.

Mocht je de gegevens van een installatie willen aanpassen (bijv. de onderhoudscyclus), kan je naar de installatie details navigeren door dubbel te klikken op de betreffende installatie.

Hoe pas ik de onderhoudscyclus aan?

Als een werkbon van type “Onderhoud” wordt afgerond, dan passen wij automatisch de “laatste onderhoud uitgevoerd” datum bij. De onderhoudscyclus moet handmatig per installatie in de installatie details aangegeven worden, maar voor koelinstallaties kan je al op installatie niveau zien wat de onderhoudsplichtigheid is op basis van de koudemiddelvulling. Je kan ook de laatste onderhoud datum zelf aanpassen in de installatie details.

Onderhoudsmodule - Installatiedetails

Hoe werken automatische werkbonnen?

Om werkbonnen automatisch aan te maken binnen de onderhoudsmodule, moet je het “Maak automatische werkbonnen aan” vinkje aanzetten. Dan worden werkbonnen automatisch gecreëerd.

Onderhoudsmodule

Je kan in de Climatools instellingen ook aangeven hoe ver van tevoren je de werkbonnen wilt aanmaken. Na dat een werkbon is aangemaakt kan het worden ingepland via de Planning.

Onderhoudsmodule

Hoe pas ik mijn onderhoudscontractnummer formaat aan?

Om de algemene instellingen van je onderhoudscontract aan te passen, ga je naar de Climatools instellingen.

Onderhoudsmodule

Jouw feedback is onmisbaar

We blijven luisteren naar wat onze klanten te zeggen hebben over Climatools en moedigen onze gebruikers aan om feedback en functieverzoeken te geven via onze support-kanalen. Als je de onderhoudsmodule gaat gebruiken, waarderen we jouw feedback of aanvullende functies die je graag zou willen zien – niet alleen in de nieuwe module maar in de volledige software van Climatools. We nemen alle feedback serieus en jouw verzoek kan in een toekomstige release terechtkomen.

Houd onze releases in de gaten om up-to-date te blijven met de nieuwste updates en features binnen de software & service van Climatools!

Hulp nodig?

Voor meer informatie over de onderhoudsmodule kun je terecht bij de FAQs via de support-knop in jouw Climatools dashboard.

Climatools
Geschreven door:
Climatools

Climatools is een uitgebreide software- en serviceoplossing op maat gemaakt voor professionals in de klimaattechnologie in Nederland, met als doel het installatiebeheer te vereenvoudigen en het naadloos behalen van certificeringen te vergemakkelijken.

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en advies op maat.

Neem contact op

Climatools Blogs

Tips, tricks, trends en nieuws 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de klimaattechniek.

STEK versus BRL 100 certificering

Het Verschil tussen BRL 100 en STEK-certificering: Wat Moet je Weten?

In deze blog leggen we het verschil tussen beide certificeringen uit en bespreken we de waarde die ze bieden voor koelinstallateurs.

BRL 100
STEK-certificering
Certificering
Meer lezen
Gereedschapsbeheer in Climatools

Gereedschappen en Eisen onder de BRL 100: Beheer, Onderhoud en Kalibratie

Onder de BRL 100-certificering spelen gereedschappen een cruciale rol in de dagelijkse werkzaamheden van installatiebedrijven die werken met F-gassen. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier.

BRL 100
F-gassen-certificering
Duurzaamheid
Koudemiddeladministratie
Meer lezen
Digitale werkbonnen in Climatools

Stap Over Naar Digitale Werkbonnen en Bespaar Tijd

Als installateur ben je waarschijnlijk wel bekend met de rompslomp van papieren werkbonnen. Maar wat als het allemaal een stuk eenvoudiger kan? Je leest hier hoe.

Koudemiddeladministratie
CO-administratie
Administratiesoftware
Meer lezen
No items found.
Klimaattechniek installatieprofessional
JAN
FEB
MAR
APR

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief 

Laat hieronder je gegevens achter en mis nooit meer nieuwtjes uit de klimaattechniek, belangrijke software updates, wetswijzigingen, of unieke Climatools win-acties!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.