
Nieuwe Feature: Maak kennis met de Onderhoudsmodule in Climatools
Eenvoudig je onderhoudscontracten beheren doe je met de software van Climatools. Maak daarnaast gebruik van de toggle om automatische werkbonnen aan te maken als het tijd is voor een onderhoudsbeurt.
Nieuwe Feature: Maak kennis met de Onderhoudsmodule in Climatools
Bij Climatools zijn we continu bezig met het optimaliseren van onze software. Dit doen we op basis van de feedback van onze gebruikers én de laatste ontwikkelingen wat betreft regelgevingen binnen de installatietechniek. In onze meest recente update hebben we een compleet nieuwe functie toegevoegd die de werkzaamheden van installateurs nog eenvoudiger en overzichtelijker maken: de onderhoudsmodule.
Met de onderhoudsmodule is het nu mogelijk om onderhoudscontracten te creëeren en beheren. Ook is het mogelijk om via een onderhoudscontract automatisch werkbonnen aan te maken op basis van de laatste onderhoud datum en cyclus. Goed om te weten is dat de onderhoudsmodule alleen beschikbaar is voor Pro– en Enterprisegebruikers.
Kijk ook naar onze YouTube video over de onderhoudsmodule voor meer informatie!
Waarom een onderhoudsmodule?
Bij Climatools luisteren we altijd naar welke verbeteringen of nieuwe functies onze klanten graag in onze software terug zouden willen zien. Een van de terugkerende verzoeken die we hebben gehad, was om een manier te hebben om onderhoudscontracten bij te houden. Gebruikers hadden nood aan een tool waarmee ze van tevoren kunnen zien hoeveel onderhoudsmomenten er de komende maanden zullen zijn en ze hun personeel en schema’s beter kunnen plannen.
Aanvullende feedback rond deze verzoeken was dat gebruikers door deze onderhoudsmomenten te laten bijhouden, ervoor kunnen zorgen dat onderhoudsmomenten (en de bijbehorende inkomsten) niet worden vergeten of op tafel blijven liggen. We hebben naar die feedback geluisterd en een onderhoudsmodule ontwikkeld waarmee gebruikers hun onderhoudscontracten kunnen invoeren, aankomende en komende onderhoudsmomenten kunnen visualiseren en op basis van de onderhoudscyclus van de installatie automatisch werkorders kunnen genereren.
Waar vind ik de onderhoudsmodule?
Je kunt de onderhoudsmodule onderaan in de linker menubalk vinden. Maak je gebruik van het Pro- of Enterprisepakket en kun je de module niet zien? Dan kan het zijn dat je eerst moet uitloggen en weer inloggen.

Hoe kan ik toegang managen voor de onderhoudsmodule?
De toegang tot de onderhoudscontracten kan worden beheerd in de “Gebruikers en Groepen” module onder het kopje “Rechten per module” in “Gebruikersgroepen”.

Hoe maak ik een onderhoudscontract aan?
Om een contract aan te maken, volg je de volgende stappen:
Ga naar de sectie “Onderhoudscontracten” in Climatools. Vervolgens klik je op “Toevoegen+”.

Vul de benodigde informatie in en klik op “Opslaan”.

Voeg hierna de installaties toe via de “Installatie toevoegen” knop in het “Installaties” tabblad.

Voeg vervolgens je installatie toe en klik op “Opslaan”.

Herhaal stap 4 en 5 voor alle installaties die je wilt toevoegen.
Belangrijk: Om de onderhoudsmodule te kunnen gebruiken, maken wij gebruik van de onderhoudscyclus en de laatste onderhoud datum op installatie niveau. Dit moet ingevuld zijn zo dat wij weten wanneer een onderhoudsmoment nodig is.
Mocht je de gegevens van een installatie willen aanpassen (bijv. de onderhoudscyclus), kan je naar de installatie details navigeren door dubbel te klikken op de betreffende installatie.
Hoe pas ik de onderhoudscyclus aan?
Als een werkbon van type “Onderhoud” wordt afgerond, dan passen wij automatisch de “laatste onderhoud uitgevoerd” datum bij. De onderhoudscyclus moet handmatig per installatie in de installatie details aangegeven worden, maar voor koelinstallaties kan je al op installatie niveau zien wat de onderhoudsplichtigheid is op basis van de koudemiddelvulling. Je kan ook de laatste onderhoud datum zelf aanpassen in de installatie details.

Hoe werken automatische werkbonnen?
Om werkbonnen automatisch aan te maken binnen de onderhoudsmodule, moet je het “Maak automatische werkbonnen aan” vinkje aanzetten. Dan worden werkbonnen automatisch gecreëerd.

Je kan in de Climatools instellingen ook aangeven hoe ver van tevoren je de werkbonnen wilt aanmaken. Na dat een werkbon is aangemaakt kan het worden ingepland via de Planning.

Hoe pas ik mijn onderhoudscontractnummer formaat aan?
Om de algemene instellingen van je onderhoudscontract aan te passen, ga je naar de Climatools instellingen.

Jouw feedback is onmisbaar
We blijven luisteren naar wat onze klanten te zeggen hebben over Climatools en moedigen onze gebruikers aan om feedback en functieverzoeken te geven via onze support-kanalen. Als je de onderhoudsmodule gaat gebruiken, waarderen we jouw feedback of aanvullende functies die je graag zou willen zien – niet alleen in de nieuwe module maar in de volledige software van Climatools. We nemen alle feedback serieus en jouw verzoek kan in een toekomstige release terechtkomen.
Houd onze releases in de gaten om up-to-date te blijven met de nieuwste updates en features binnen de software & service van Climatools!
Hulp nodig?
Voor meer informatie over de onderhoudsmodule kun je terecht bij de FAQs via de support-knop in jouw Climatools dashboard.
Hulp nodig?
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en advies op maat.
Climatools Blogs
Tips, tricks, trends en nieuws
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de klimaattechniek.

Wat Weet jij van de Nieuwe F-gassenverordening? Meld je aan voor de Webinar van ROVC!
De nieuwe F-gassenverordening heeft directe impact op installatiebedrijven die werken met koel- en klimaatsystemen. De regels worden strenger en de transitie naar natuurlijke koudemiddelen wordt versneld. Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf voldoet aan de nieuwe eisen?

Hoe Overtuig je je Klanten van het Belang van Jaarlijks Onderhoud aan CV-ketels?
Als installatiebedrijf heb je niet alleen de taak om gasinstallaties te plaatsen en onderhouden, maar ook om je klanten bewust te maken van het belang van regelmatig onderhoud aan hun gasinstallaties, zoals CV-ketels.

Overstappen van Certificerende Instantie na het Behalen van je BRL 100 of CO-bedrijfscertificering
Als je je BRL 100 of CO-certificering hebt behaald, is het belangrijk om te weten dat je niet vastzit aan je oorspronkelijke certificerende instantie voor toekomstige audits of hercertificeringen.

Wat Weet jij van de Nieuwe F-gassenverordening? Meld je aan voor de Webinar van ROVC!
De nieuwe F-gassenverordening heeft directe impact op installatiebedrijven die werken met koel- en klimaatsystemen. De regels worden strenger en de transitie naar natuurlijke koudemiddelen wordt versneld. Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf voldoet aan de nieuwe eisen?

Dossiercontrole onder de BRL 100: Wat Houdt het In en Hoe Verschilt het van de Directiebeoordeling?
Voor bedrijven die werken met F-gassen is de BRL 100-certificering verplicht. Binnen deze certificering zijn er verschillende verplichte controles, waaronder de dossiercontrole en de directiebeoordeling. Lees er meer over in onze blog!

Hoe Overtuig je je Klanten van het Belang van Jaarlijks Onderhoud aan CV-ketels?
Als installatiebedrijf heb je niet alleen de taak om gasinstallaties te plaatsen en onderhouden, maar ook om je klanten bewust te maken van het belang van regelmatig onderhoud aan hun gasinstallaties, zoals CV-ketels.

Hoe Kun je Zien of een Bedrijf CO-gecertificeerd is?
Wanneer je een verwarmingsinstallatie of onderhoud aan je gasverbrandingsinstallatie laat uitvoeren, is het van cruciaal belang dat je een gecertificeerd bedrijf inhuurt. Niet alleen omdat dit wettelijk verplicht is, maar ook om de veiligheid van de eigenaar van de installatie te waarborgen.

Veiligheidsnormen in de Installatietechniek: Alles Wat je Moet Weten Over de VCA-certificering
Als je als installateur klussen uitvoert, is het belangrijk dat dit veilig gebeurt. Met een VCA-certificering laat je zien dat je als installatiebedrijf kennis hebt van hoogstaande veiligheidsnormen en je werkzaamheden op basis van deze standaarden uitvoert.
.png)