Climatools goedkoper dan ticket-systeem

Vermijd Verstopte Hoge Administratiekosten: Climatools vs. Verraderlijk Ticket-systeem

Administratiesoftware

Veel installateurs kiezen voor een goedkoop certificeringstraject, maar eindigen met enorme administratiekosten via een ticket-systeem waar je per installatie of onderhoudsbeurt betaalt. Met Climatools bespaar je al vanaf 50 installaties op jaarbasis met een uitgebreid pakket waar je installaties zijn inbegrepen.

Plan je werkzaamheden Climatools
August 16, 2024
Tijdsbesparing met Climatools
9
min leestijd
Lotte
Auteur:
Lotte

Vermijd Verstopte Hoge Administratiekosten: Climatools vs. Verraderlijk Ticket-systeem

Als installateur wil je je tijd en geld zo efficiënt mogelijk besteden. De administratie die bij je werk komt kijken, kan echter vaak een dure en tijdrovende klus zijn, zeker als je per installatie of onderhoudsbeurt moet betalen via een zogenoemd “ticket-systeem”. Bij Climatools zitten je installaties inbegrepen in je softwarepakket, waardoor je na 50 installaties op jaarbasis al goedkoper uit bent dan partijen die een goedkopere certificering bieden maar werken met een ticket-systeem.

Overstappen naar de alles-in-een software van Climatools is daarom voor elke installateur een slimme keuze, groot en klein. Niet alleen zijn je installaties inbegrepen in je softwarepakket, je weet ook zeker dat je voldoet aan de zowel de BRL 6000-25 en K25000 voor gasketels als de BRL 100 voor F-gassen. Daarnaast werk je met een softwarepakket waar je ook je gereedschappen, onderhoudscontracten en incidenten kunt beheren.

Bespaar al na 50 Installaties per Jaar

Momenteel sluiten veel installatiebedrijven zich aan bij begeleidende instanties die een CO-certificering aanbieden voor een aantrekkelijke initiële prijs. Dat lijkt in vergelijking met alternatieve partijen voordelig, maar er ligt hier een addertje onder het gras. Initieel meer voordelige partijen werken met een “ticket-systeem” voor elke installatie. Dit houdt in dat je per installatie en onderhoudsbeurt betaalt voor de registratie. Op de lange termijn kan dit flink in de papieren lopen. Hoe meer installaties je registreert, hoe hoger de kosten. En dat loopt al snel op als je een gemiddeld aantal installaties verricht.

Bij Climatools doen we het anders. Bij ons ontvang je naast het behalen van je BRL 6000-25/K25000 of BRL 100-certificering een softwarepakket waarbij je installaties inbegrepen zijn. Dit betekent dat je niet voor elke installatie opnieuw hoeft te betalen. Hierdoor kun je op jaarbasis aanzienlijk besparen op je administratiekosten. Dit maakt Climatools niet alleen voordeliger, maar ook veel overzichtelijker en gemakkelijker in gebruik.

Ticket-systeem versus Softwarepakket

Bij Climatools liggen de kosten voor het behalen van je CO-certificering wat hoger dan bij de partijen die werken met een ticket-systeem. Zo kost onze begeleiding €949, waar je je CO-certificaat behaalt via de certificerende instantie Kiwa. Hoewel Climatools op het eerste gezicht duurder uitvalt, bieden we aanzienlijke besparingen op de lange termijn door onze installatie administratie inbegrepen te hebben in ons softwarepakket.

Via het ticket-systeem betaal je per installatie ca. €17 en per onderhoudsbeurt ca. €8,50. Deze kosten kunnen snel oplopen, zelfs met een laag aantal installaties. Zo zit je met 10 installaties al op een bedrag van €170 euro. Dit betekent dat je na 50 installaties op jaarbasis al goedkoper uit bent bij Climatools.

Climatools biedt daarentegen softwarepakketten aan waarin de installatie administratie al is inbegrepen, zonder extra kosten per installatie of onderhoudsbeurt. Daarnaast komen er een hoop extra features kijken die je administratie een stuk eenvoudiger en efficiënter maken.

Onze pakketten zijn als volgt opgebouwd

Pakket Maandelijkse kosten Maximale Installaties
Lite €49 50
Basis €69 500
Pro €89 Onbeperkt

Met deze pakketten kun je aanzienlijk besparen, vooral als je grotere hoeveelheden installaties en onderhoudsbeurten uitvoert. Daarnaast biedt onze software ook administratie voor F-gassen, wat ideaal is voor installateurs die zowel BRL 6000-25 als BRL 100 certificeringen nodig hebben.

Een Compleet Administratiepakket

Onze software is ontworpen met de installateur in gedachten. Naast de administratie voor je BRL 6000-25 certificering, kun je met Climatools ook eenvoudig de administratie voor F-gassen (BRL 100) beheren. Dit is ideaal voor installateurs die onder beide certificeringen werken. Met Climatools heb je één overzichtelijk systeem voor al je administratie per certificering. Dit bespaart je niet alleen geld, maar ook tijd en moeite.

Gebruiksvriendelijk en Betrouwbaar

We begrijpen dat software gebruiksvriendelijk moet zijn. Daarom is Climatools ontworpen om eenvoudig in gebruik te zijn, zodat jij je kunt richten op je kernactiviteiten. Onze software biedt een betrouwbare oplossing voor je installatie administratie, met continue ondersteuning en regelmatige updates om aan de laatste eisen te voldoen.

Climatools Alternatieven
Begeleiding bij CO-certificering €949 (via Kiwa) €450 (via SKG-IKOB)
Kosten per installatie Inbegrepen €17 per installatie
Kosten per onderhoudsbeurt Inbegrepen €8,50 per onderhoudsbeurt

Waarom Kiezen voor Climatools?

Bij Climatools krijg je niet alleen een kostenefficiënte oplossing voor je installatie administratie, maar ook uitgebreide ondersteuning en begeleiding die je nergens anders vindt.

Fulltime support

Onze klantenservice is fulltime beschikbaar om al je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen waar nodig. Daarnaast kun je ons bereiken via verschillende wegen, van email en telefonisch tot WhatsApp.

1-op-1 Begeleiding

Bij Climatools krijg je persoonlijke begeleiding op maat, zodat je altijd precies de hulp krijgt die je nodig hebt. Alternatieve partijen bieden daarentegen veelal alleen groepsbegeleiding, wat minder persoonlijk en gericht is.

Interne audit met 100% slagingspercentage

Ter voorbereiding op de officiële audit biedt Climatools een interne audit aan, waarbij we een 100% slagingspercentage garanderen. Dit helpt je om volledig voorbereid de officiële audit in te gaan.

Inbegrepen administratiekosten

Onze softwarepakketten omvatten alle kosten voor installaties en onderhoudsbeurten, zonder extra kosten per installatie. Dit betekent dat je op de lange termijn aanzienlijk kunt besparen. Via het ticket-systeem betaal je per installatie en onderhoudsbeurt, wat de kosten snel kan doen oplopen. Bij ons zitten je installaties inbegrepen in je pakket, zodat je weet dat je nooit te veel betaalt.

Volledig administratiepakket

Met Climatools kun je niet alleen je BRL 6000-25 en K25000-administratie beheren, maar ook je F-gassen administratie (BRL 100). Dit maakt onze software veelzijdiger en efficiënter dan de meeste alternatieven. Daarnaast biedt de software handige features zoals gereedschapsbeheer, het bijhouden van je onderhoudscontracten inclusief de aanmaak van automatische werkbonnen, incidentenregistratie, uitgiftebeheer van cilinders en gereedschappen, audit-proof logboeken en rapportages, een klantenportaal en veel meer.

Makkelijk Overstappen naar Climatools

Overstappen naar een nieuwe administratiepartner kan een grote stap zijn. Daarom maken wij het proces zo eenvoudig mogelijk voor je. Ons team staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van de overstap. We zorgen ervoor dat je snel en zonder zorgen kunt profiteren van de voordelen van Climatools. Installateurs die hun certificering via SKG-IKOB hebben behaald, kunnen zo ook zorgeloos overstappen naar de administratiesoftware van Climatools.

Neem Vandaag Nog Contact met Ons Op

Ben je klaar om te besparen op je administratiekosten en je processen te verbeteren? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe Climatools je kan helpen. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij een soepele overstap.

Lotte
Geschreven door:
Lotte

Lotte is een schrijver in hart en nieren, met een specifieke passie voor het behapbaar maken van complexe onderwerpen. Zo baant ze zich een weg door de rompslomp aan regelgevingen binnen de klimaattechniek, zodat jij weet waar je aan toe bent.

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en advies op maat.

Neem contact op

Climatools Blogs

Tips, tricks, trends en nieuws 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de klimaattechniek.

STEK versus BRL 100 certificering

Het Verschil tussen BRL 100 en STEK-certificering: Wat Moet je Weten?

In deze blog leggen we het verschil tussen beide certificeringen uit en bespreken we de waarde die ze bieden voor koelinstallateurs.

BRL 100
STEK-certificering
Certificering
Meer lezen
Gereedschapsbeheer in Climatools

Gereedschappen en Eisen onder de BRL 100: Beheer, Onderhoud en Kalibratie

Onder de BRL 100-certificering spelen gereedschappen een cruciale rol in de dagelijkse werkzaamheden van installatiebedrijven die werken met F-gassen. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier.

BRL 100
F-gassen-certificering
Duurzaamheid
Koudemiddeladministratie
Meer lezen
Digitale werkbonnen in Climatools

Stap Over Naar Digitale Werkbonnen en Bespaar Tijd

Als installateur ben je waarschijnlijk wel bekend met de rompslomp van papieren werkbonnen. Maar wat als het allemaal een stuk eenvoudiger kan? Je leest hier hoe.

Koudemiddeladministratie
CO-administratie
Administratiesoftware
Meer lezen
No items found.
Klimaattechniek installatieprofessional
JAN
FEB
MAR
APR

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief 

Laat hieronder je gegevens achter en mis nooit meer nieuwtjes uit de klimaattechniek, belangrijke software updates, wetswijzigingen, of unieke Climatools win-acties!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.